-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Selas teismą tikino, kad konfliktą sukėlė ne jis, o policininkai (atnaujinta 12.02 val., nuotraukų galerija)

Grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas trečiadienį stojo prieš teismą dėl incidento kelių policijos būstinėje.
Grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas trečiadienį stojo prieš teismą dėl incidento kelių policijos būstinėje
Nors ir buvo nusiteikęs karingai, E.Dragūnas trečiadienį teisme elgėsi santūriai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

E.Dragūnas trečiadienį nustebino teismą ir pribloškė keliolikos žurnalistų būrį tuo, kad pasirodė iškeltos administracinės bylos nagrinėjime.

Stilingai pasipuošusi skandalinga žvaigždė teisme elgėsi santūriai, bet rėžė jausmingą kalbą apie policininkų savivalę, Lietuvos įstatymų netobulumą bei kovą už teisybę.Gal kitą kartą atneš nuotrauką, kur aš šaunu į ką nors, bet nesimatys mano galvos, ir aš turėsiu pasirašyti?! – Selas teismą tikino, kad žmogus negali būti baudžiamas ar teisiamas be akivaizdžių kaltės įrodymų.

Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėja Jurgita Mačionytė pirmiausia paprašė E.Dragūno pateikti bet kokį asmens tapatybę įrodantį dokumentą. 

„Jokio dokumento neturiu, bet gal šie ponai patvirtins“, – į salėje susirinkusius žurnalistus pasisuko Selas, nutaręs pasinaudoti savo žinomumu. Teismas į šį formalumą pažiūrėjo nepriekabiai.

Nors ir dažnas svečias teismuose, E.Dragūnas elementarių elgesio taisyklių posėdžio metu nėra išmokęs. Pavyzdžiui, ir šiandien su teismu bendravo sėdėdamas, vėliau atsistojo, bet buvo teisėjos sugėdintas, kad išsitrauktų ranką iš kišenės.

Tikino esąs nekaltas

Paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę, dainininkas atsakė neigiamai.

„Visiškai nepripažįstate?“ – pasitikslino teisėja. „Ne“, – užtikrintai pakartojo E.Dragūnas. Selas nusistebėjo, kad į posėdį neatvyko jo oponentai iš kelių policijos: „Keista, nes kaltinimai pakankamai rimti.“

Atlikėjas paprašė teismo galimybės bent pateikti savą įvykių versiją ir smulkiai papasakojo visą istoriją, ne tik minėdamas faktus, bet ir drąsiai juos vertindamas.

 „Gavau į namus pranešimą voke, atsiplėšiau, paskambinau į policiją“, – Selas smulkiai pasakojo, kaip gavo nuotrauką, kurioje automatinis greičio matuoklis užfiksavo skriejantį jo visureigį.

Selas pabrėžė, kad visureigis formaliai priklauso ne jam, nors neneigė, kad juo važinėdavo, kai dar turėdavo teisę vairuoti.

Anot E.Dragūno, jam paskirta atvykti į policiją 30-ą dieną, bet 29-ąją turėjo bilietus skristi į Londoną, todėl susitarė apsilankyti kelių policijos būstinėje sostinės Giraitės gatvėje anksčiau. Vizitas, anot policininkų, baigėsi konfliktu, dėl kurio ir vyksta teismas. 

Pareigūnes vadino poniomis

„Atvažiavau, užėjau į vieną kabinetą, ponios man paaiškino, kad man reikia į kitą kabinetą. Užsukau į tą kabinetą, kur sėdėjo policininkas“, – pasakojo Selas, pagarbiai kalbėjęs apie policijos darbuotojas, nors pernai jo susidūrimas su migracijos tarnybos pareigūnėmis baigėsi taip pat dideliu skandalu.

Anot E.Dragūno, pareigūnas norėjo, kad jis prisipažintų pažeidimo padarymo momentu vairavęs automobilį, tačiau vairuotojas nematė būtinybės taip pasielgti. „Žiūrėkite, fotografuota iš 40–50 metrų, matosi tik veido kampas. Bet pareigūnas man aiškino, kad čia esi tu, ir viskas!“ – teisme piktinosi E.Dragūnas.

Anot žvaigždės, pareigūnas pasiūlė jam užsukti pas viršininką, tačiau ir su aukštesnio rango darbuotoju vairuotojas nerado bendros kalbos.

„Gal kitą kartą atneš nuotrauką, kur aš šaunu į ką nors, bet nesimatys mano galvos, ir aš turėsiu pasirašyti?!“ – Selas teismą tikino, kad žmogus negali būti baudžiamas ar teisiamas be akivaizdžių kaltės įrodymų. „Tai nesąmonė, absurdas“, – kartojo skandalingoji žvaigždė.

Išeidamas pasiklydo

E.Dragūnas pabrėžė, kad su kelių policininkais konfliktuoti nebuvo linkęs, tik nematė prasmės toliau diskutuoti, todėl nutarė išeiti. Selas akcentavo, kad jo laukė vairuotojas, o dar svarbiau –mažametis sūnus.  „Gal jam diena įtempta buvo?!“ – vilnietis teisme svarstė, kodėl į šį jo norą taip jautriai, kaip vėliau buvo pateikiama, reagavo policininkas.

E.Dragūnas išėjo, bet koridoriuje pasuko ne į tą pusę. „Jis pradėjo šaukti, kad pro čia nepraeisiu“, – prisiminė dainininkas.

Kol Selas klaidžiojo, atėjo dar vienas policininkas ir pasiūlė vis dėlto užeiti į kabinetą ir ramiai pasikalbėti.

Vairuotojas sutiko, tačiau teigė tik pasakęs, kad neturi apie ką kalbėti, kai nesusikalbama, ir vėl išėjo.

Dirbtinai sukeltas skandalas?

E.Dragūną nustebino, kad vos jam nuvažiavus apie 3–4 kilometrus nuo Giraitės gatvės iki senojo Žvėryno tilto pasipylė žurnalistų skambučiai. Pirma paskambinusi vieno portalo žurnalistė sakė, kad jo konfliktą su pareigūnas matė vienas anonimas, bet pats Selas įsitikinęs, kad šią istoriją iki viešo skandalo galėjo išpūsti ir patys policininkai.

Anot atlikėjo, netrukus internete jau mirgėjo pranešimai, esą kaip baisiai jis elgėsi kelių policijos būstinėje. „Netgi buvo išspausdintas absurdas, kad aš esu ieškomas“, – piktosi Selas.

Jis įsitikinęs, kad policininkai patys išsigando pamatę, kokį skandalą įskėlė, todėl jiems „reikėjo kažkaip pasiteisinti ir atsirado šitas“.

Teisėja J.Mačionytė norėjo užduoti E.Dragūnai klausimą, tačiau Selas paprašė: „Palaukit, aš pabaigsiu.“ Teisėja neprieštaravo, bet E.Dragūnas pasiguodė pametęs mintį.

Teismas kviečia policininkus

„Ar vartojote necenzūrinius žodžius?“ – esminio dalyko teiravosi teisėja. „Tikrai nevartojau!“ – tikino E.Dragūnas ir pridūrė veliau supratęs, kad ne jis netinkamai elgėsi kelių policijoje, bet ten dirbantys pareigūnai viršijo savuosius įgaliojimus.

Jis neigė ir tai, kad bandė išplėšti iš pareigūno rankų bylos dokumentus. „Reikia būti geru idiotu, kad taip daryčiau“, – Selas tikino puikiai suprantantis, kad visa medžiaga yra policijos kompiuteriuose, tad pačiupęs vieną kitą popierėlį nieko nelaimėsi.

Selas guodėsi, kad jį tikriausiai lydi skandalingos reputacijos šleifas, tad įvairiose situacijoje aplinkiniai esą automatiškai ieško su juo konfliktų.

Apibendrindamas savo poziciją dėl nuotraukos, kurioje fotoradaras ne itin aiškiai užfiksavo jo vairuojamą visureigį, E.Dragūnas pareiškė: „Tai spraga įstatyme ir taip negali būti!“

Teisėja J.Mačionytė pareiškė neturinti kito pasirinkimo – bylos nagrinėjimą trečiadienį teko atidėti, nes E.Dragūnas kategoriškai neigė visus mestus kaltinimus. Į kitą teismo posėdį balandžio 30 dieną yra kviečiami du kelių policijos pareigūnai, kurie turės pateikti savo versiją apie incidentą su garsiu dainininku.

Po posėdžio E.Dragūnas skubiai išsikvietė liftą ir išvyko iš teismo rūmų. Interviu prašantiems žurnalistams žvaigždė pasakė tik tiek, kad jais nepasitiki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius