-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Selo tėvas Jonas Dragūnas pripažintas kaltu dėl sunkaus nusikaltimo, bet kalėjimo išvengs

Garsaus atlikėjo Egidijaus Dragūno tėvas išgirdo teismo nuosprendį už sukčiavimą statybų versle.
J.Dragūnas teisme
J.Dragūnas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį verslininko Jono Dragūno baudžiamojoje byloje.

Teismas suteikė J.Dragūnui savotišką kalėdinę dovanėlę – skyrė švelnesnę nei numato Baudžiamasis kodeksas sankciją. Teisėjo Olego Šibkovo įsitikinimu, bausmės tikslai gali būti pasiekti ir nesiunčiant 57 metų J.Dragūno į pataisos namus. Priimdamas tokį humanišką sprendimą, teisėjas atsižvelgė į tai, kad teisiamasis turi šeimą, darbą, taip pat yra „gana senyvo amžiaus“, be to, ši baudžiamoji byla buvo nagrinėjama varginamai ilgai.

J.Dragūnas pripažintas kaltas dėl sukčiavimo stambiu mastu bylos epizode, susijusiame su bendrove „Jondro investicija“. Bylos duomenimis, nurodydamas fiktyvius statybos darbus, J.Dragūnas užvaldė 140 tūkst. litų. Šią sumą teismas iš J.Dragūno nutarė konfiskuoti.

Už nusikalstamą veiką jam skirta bausmė – 26 tūkst. litų bauda, kurią verslininkas privalo sumokėti per pusę metų. Prokuratūra siekė J.Dragūnui 2,5 metų laisvės atėmimo.

Bylos epizode, susijusiame su bendrove „Tyras lašas“, J.Dragūnas išteisintas neįrodžius jo kaltės padarant panašų sukčiavimą.

„Ką gi, prokurore, su daline pergale!“ – po posėdžio oponentui ranką paspaudė J.Dragūno advokatas. Savo ginamajam jis pasakė: „Dabar 20 dienų niekas negalioja.“

Advokato paminėtas terminas – laikas, skirtas abiem šalims skųsti nuosprendį aukštesnės instancijos teismui. Prokuroras sakė svarstysiąs tokią galimybę. Tuo tarpu J.Dragūnas iškart leido suprasti ieškosiąs kitokios teisybės: „Nesąmonė čia... Reikia skųsti.“

Teisėjas O.Šibkovas taip pat pranešė, kad svarbaus bylos liudytojo Jono Rutkausko parodymus įvertino kaip melagingus. Teisėjas pasiūlė prokurorui nutarti, ar J.Rutkauskui nevertėtų iškelti atskiros baudžiamosios bylos už melą teisme.

Apie neskaidraus J.Dragūno statybų verslo užkulisius 15min.lt išsamiai rašė ankstesnėse publikacijose (žr. susijusius straipsnius).

15min.lt nuotr./Teisėjas O.`ibkovas paskelbė nuosprendį
15min.lt nuotr./Teisėjas O.Šibkovas paskelbė nuosprendį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius