-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiauliuose prieš teismą stos 13 vagysčių įvykdęs septyniolikmetis

Šiaulių apskrities policijos Joniškio rajono komisariato kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai į teismą perdavė daug epizodų apimančią bylą, kurioje įtarimai yra pareikšti septyniolikmečiui jaunuoliui. Savo „žygdarbius“ praėjo vasarą Joniškyje. Vaikinas į pareigūnų rankas įkliuvo tų pačių metų rudenį Šiauliuose.
Įtariamasis
Įtariamasis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jis buvo sulaikytas lapkričio 3 dieną, kai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad 21-ojo maršruto autobuse miega girtas jaunuolis.

Pareikalavo atiduoti pinigus bei aukso dirbinius, sudavė buto šeimininkei ranka į veidą ir pagrobė raktą bei raktų pakabutį.

Atvykę į įvykio vietą, patruliai rado svirduliuojantį bei aplinkoje nesiorientuojantį jaunuolį ir pristatė jį į Operatyvaus valdymo skyrių.

Nustačius jaunuolio tapatybę, paaiškėjo, kad tai Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnų paieškomas septyniolikmetis. O slapstytis jis turėjo dėl ko, nes buvo įtariamas ne viena vagyste ir plėšimu.

Byloje tiriamų įvykių pradžia – praėjusių metų vasara. Liepos 31 d. šis nepilnametis pasibeldė į 73 metų joniškietės buto duris. Moteriai jas atidarius, jaunuolis pareikalavo atiduoti pinigus bei aukso dirbinius, sudavė buto šeimininkei ranka į veidą ir pagrobė raktą bei raktų pakabutį.

Po mėnesio vaikinas, išėmęs lango stiklą, įsibrovė į 61 metų moters namą. Jis prisipažino, kad žinojo, jog Žvejų g. yra negyvenamas namas, todėl ir nuėjo prie jo. Kadangi namo durys buvo užrakintos, todėl į namą jis įlindo, išėmęs verandos lango stiklą.

Neradęs ir ten nieko tinkamo, nuėjo prie garažo. Nuplėšęs kabamąją spyną ir sugadinęs įleidžiamąją spyną, vaikinas iš garažo pagrobė elektrinę žoliapjovę.

Po poros dienų septyniolikmetis jau sukinėjosi aplink kitą Žvejų g. namą. Į jį pateko pro pradarytą lango orlaidę iš kiemo pusės. Nugvelbė elektroninę cigaretę. Iš namo jis dar pavogė auksinį žiedą, USB raktą, vyriškus batelius ir termosą.

Rugsėjo viduryje nepilnametis apšvarino Miesto aikštėje esantį spaudos kioską. Jaunuolis pamatė, kad pakeltos spaudos kiosko langinės ir viduje nieko nėra. Kadangi jis ne kartą tame kioske  buvo pirkęs žurnalą, tai žinojo, kad čia yra kasos aparatas. Jis pastūmė lango stiklą ir, įkišęs ranką, pavogė kasos aparatą, nes tikėjosi jame rasti pinigų. Deja, pinigų ten nebuvo, tad kasos aparatą numetė.

To paties mėnesio pabaigoje nepilnametis per langą įsibrovė į 42 metų joniškiečiui priklausantį gyvenamąjį namą Šiaulių senosios gatvėje ir pagrobė televizorių „Sony“, USB raktą bei keletą butelių alkoholio.

Užsukti į šį namą jį suviliojo nepilnai uždarytas virtuvės langas. Stipriau pastūmus, langas atsidarė, tada vaikinas užlipo ant stalo, esančio iš lauko pusės prie namo, ir įlindo į vidų. Su vogtais daiktais ilgapirštis nuėjo link autobusų stoties ir pakeleivingu automobiliu nuvažiavo į Šiaulius, kur pavogtąjį televizorių pardavė.

Lapkričio 1-ąją nepilnametis, išėmęs lango stiklą bei įsibrovęs į gyvenamąjį namą, užpuolė septyniasdešimt aštuonerių metų senolį, jį smaugė, laikydamas į krūtinę įremtą peilį, jam grasino ir pagrobė mobilųjį telefoną.

Po poros dienų vaikinas buvo sulaikytas Šiauliuose ir atsidūrė areštinėje. Įtariamasis dėl įvykdytų nusikalstamų veikų prisipažino ir gailisi. Tai – tik dalis šio jaunuolio „žygdarbių“, už kuriuos teks stoti prieš teismą. Už seniau 13 padarytų vagysčių teismas jam jau paskyrė laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius