-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Septynis kartus mokėtiną PVM sumažinę kauniečiai įtariami sukčiavimu

Atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame mėsa ir mėsos produktų prekyba besiverčiančios bendrovės direktorius ir vienas iš akcininkų įtariami nuslėpę realią daugiau nei 3,3 mln. litų siekusią apyvartą, apgaule sumažindami mokėtiną pridėtinės vertės mokestį beveik 7 kartus. Bendrovės vadovams pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, kai iš šešėlinės prekybos mėsa buvo nesumokėti beveik 700 tūkst. litų mokesčių.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimo duomenimis, bendrovei įsigyjant mėsą iš Europos Sąjungos valstybių ir ją parduodant Lietuvos įmonėms ir fiziniams asmenims, apskaitoje nebuvo deklaruojami visi sandoriai, buvo klastojamos sąskaitos faktūros ir kiti dokumentai, todėl buvo ne tik iškraipomi duomenys apie realią įmonės prekybą, bet ir vengiama mokėti pridėtinės vertės mokestį.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarę, kad mėsa prekiaujanti bendrovė kelis kartus sumažino realią apyvartą ir vengia mokėti mokesčius, FNTT tyrėjai bendradarbiavo su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais. Nustatyta, kad mėsa prekiaujanti bendrovė pateikė duomenis, jog praėjusiais metais jos pardavimai siekė tik kiek daugiau nei 500 tūkst. litų, o PVM sumokėjo šiek tiek daugiau nei 100 tūkst. litų. Pirminiais tyrimo duomenimis skaičiuojama, kad praėjusiais metais bendrovė mėsos įsigijo už daugiau nei 3,3 mln. litų ir ją pardavusi nesumokėjo beveik 700 tūkst. litų mokesčių.  

Realizuodami ikiteisminį tyrimą, FNTT pareigūnai ir Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai jungtinės operacijos metu Kauno mieste ir rajone atliko 32 kratas. Kratų metu buvo paimta daugiau nei 80 tūkst. litų grynaisiais pinigais (įtariama, kad jie gauti iš šešėlinės veiklos), bendrovių ir asmenų neoficiali buhalterija, dokumentai, kompiuteriai ir kita ikiteisminiam tyrimui reikšminga informacija.

FNTT praneša, kad ikiteisminį tyrimą organizuojančio ir jam vadovaujančio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu laikinai apribotos įtariamųjų teisės į nuosavybę, kurios vertė viršija 200 tūkst. litų.

Už įvykdymas nusikalstamas veikas mėsa prekiaujančios bendrovės direktoriui ir vienam iš akcininkų gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius