-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigito Šostako advokatas ruošiasi teisme įrodyti, kad avariją ir trijų medikų žūtį lėmė ne policininko girtumas

Baigta tirti tragišką avariją sukėlusio buvusio Trakų policininko S.Šostako byla. Gynybos versija: net jei pareigūnas vairavo girtas, tragišką avariją galėjo sukelti opelį nesėkmingai vairavęs Kauno medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas.
Sigitas Šostakas
Sigitas Šostakas / 15min.lt nuotr.

Tris žmones per avariją Elektrėnų savivaldybėje neblaivus automobiliu pražudęs buvęs Trakų policininkas Sigitas Šostakas gali greitai stoti prieš teismą – teisėsaugos pareigūnai baigė tirti jo bylą ir ruošiasi perduoti teismui.

BNS žiniomis, šią savaitę kaltinamajam, jo gynėjui ir nukentėjusiesiems buvo pranešta apie ikiteisminio tyrimo pabaigą, šalys pradeda susipažinti su byloje surinkta medžiaga.

Jeigu perskaitę bylą proceso dalyviai neturės prašymų, ji keliaus nagrinėjimui į Trakų rajono apylinkės teismą.

Pagal pareikštą kaltinimą S.Šostakui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Kovo pradžioje po atlikto tarnybinio patikrinimo S.Šostakas buvo atleistas iš tarnybos.

Atlikus tarnybinis patikrinimą, nustatyta, kad jis pažemino pareigūno vardą, nes neblaivus vairavo automobilį ir netinkamai elgėsi įvykio vietoje.

Pareigūnas prašė kitų asmenų už jį papūsti į alkoholio kiekio matuoklį. Anot Policijos departamento, tai įrodo, kad jis veikė sąmoningai ir suprato savo veiksmų neteisėtumą.

Vasario 13-ąją po vidurnakčio Elektrėnų savivaldybėje, magistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda 46-ajame kilometre, S.Šostako ne tarnybos metu vairuojamas nuosavas automobilis „Audi A“ trenkėsi į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Opel Vectra“, vairuojamą 64 metų Rimgaudo Kazimiero Žuko.

Per avariją žuvo automobilio „Opel Vectra“ vairavęs žinomas Kauno medikas R.K.Žukas, metais jaunesnė jo sutuoktinė – Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė.

LNK žinių stop kadras/Automobilis „Opel Vectra“, kuriuo keliavo keturi medikai.
Automobilis „Opel Vectra“, kuriuo keliavo keturi medikai.

Sužaloti kartu su jais iš Molėtų važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai – Andrejus Golubovas (gimęs 1948 metais) ir Vidos Žukienės sesuo – pulmonologė Audronė Golubovienė (gimusi 1948 metais). Pastaroji vėliau mirė ligoninėje.

S.Šostakui nustatytas 1,16 promilės alkoholio girtumas.

Dėl šio įvykio iš pareigų atsistatydino generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

S.Šostaką ikiteisminio tyrimo metu gynęs ir teisme toliau dirbti žadantis advokatas Valdemaras Bužinskas ne sykį siūlė nesureikšminti jo kliento girtumo. Žinomas teisininkas sieks įrodyti, kad ne S.Šostako apsvaigimas, o opelį vairavusio mediko klaida kelyje galėjo būti esminė tragediją lėmusi priežastis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius