Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilutės tarybos narys – policijos akiratyje: įtariamas pasišalinęs iš įvykio vietos

56-erių metų Šilutės rajono tarybos narys, „tvarkietis“ Vaidas Pavilonis pakliuvo į keblią situaciją. Įtariama, jog rugsėjo 22 d. jis automobiliu „Audi“ rėžėsi į Šilutės mažųjų laivų uosto tvorą ir pasišalino iš įvykio vietos. Kam reikėjo sprukti? Manoma, kad prie vairo politikas sėdo ne visai blaivas. Dėl šio įvykio policijoje vyksta tyrimas. Pats V.Pavilonis tikina nepakliuvęs į jokią avariją.
Šilutės tarybos narys Vaidas Pavilonis
Šilutės tarybos narys Vaidas Pavilonis / 15min nuotr.

„Į jokią avariją aš nepakliuvau. Jokią avariją nepakliuvau (nusijuokia – aut. past.). Šiaip aš neturiu komentarų. Atleiskit, šeštadienis. Gero jums vakaro“, – išgirdęs 15min žurnalistės užklausą dėl avarijos, tiek tepasakė V.Pavilonis ir suskubo užbaigti pokalbį net neišklausęs kito klausimo.

15min nuotr./Tvora, kurią galimai automobiliu išvertė Šilutės tarybos narys
15min nuotr./Tvora, kurią galimai automobiliu išvertė Šilutės tarybos narys

Tokiais tarybos nario žodžiais sunku patikėti, nes faktai kalba patys už save. Tą penktadienį Šilutės policija sulaukė pranešėjo skambučio, informuojančio apie eismo įvykį. Uosto tvora rasta išversta, V.Pavilonio automobilis aptiktas netoliese – mažųjų laivų uosto teritorijoje, garažuose. Ant jo matyti avarijos požymių. O patį politiką policija po kelių valandų surado namuose. Tiesa, ganėtinai įkaušusį – nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Nustatytas vidutinis girtumo laipsnis

Nors Tauragės apskrities policijos viešai pateikiamoje įvykių suvestinėje šis nutikimas neužfiksuotas, Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Artūras Mikalauskas 15min patvirtino, jog tyrimas yra vykdomas.

Policijos departamento nuotr./Artūras Mikalauskas
Policijos departamento nuotr./Artūras Mikalauskas

Šilutės policijos viršininkas: „Tiriame pasišalinimo iš įvykio vietos versiją. Policiją informavo neprisistatęs asmuo, matęs patį įvykį. Automobilį mes radome uosto teritorijoje, o jį patį – namuose.“

„Tiriame pasišalinimo iš įvykio vietos versiją. Policiją informavo neprisistatęs asmuo, matęs patį įvykį. Automobilį (Vaido Pavilonio – aut. past.) mes radome uosto teritorijoje, o jį patį – namuose. Tačiau jį radome namuose prabėgus maždaug dviem valandoms po eismo įvykio. Nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – įpūtė daugiau nei 1,5 prom. alkoholio. Kiek tiksliai, nepamenu.

Atsakomybė numatyta ir už pasišalinimą iš įvykio vietos, ir už alkoholio vartojimą po eismo įvykio. Ir ta atsakomybė pakankamai didelė. Tiriame visas įvykio aplinkybes. Manau, pavyks surinkti reikiamus duomenis“, – prabėgus savaitei po įvykio, 15min sakė A.Mikalauskas.

Pasak jo, norint įrodyti tai, kad asmuo vairavo girtas, reikia, kad šį faktą kažkas patvirtintų, arba turi būti nenutrūkstamas ryšys nuo eismo įvykio iki asmens, kuris galimai vairavo girtas, suradimo.

„Įstatymas numato galimybę nepranešti apie eismo įvykį, jei jis – tik techninis, niekas nenukentėjo. Tokiu atveju tereikia supildyti eismo įvykio deklaraciją. Abi pusės, dalyvavusios avarijoje, turi sutarti. Šiuo atveju to nebuvo padaryta“, – tai, kad problemų politikas galėjo išvengti paprasčiausiai užpildęs vieną dokumentą, patikino Šilutės rajono policijos viršininkas.

Paklaustas, ar ant Šilutės tarybos nario automobilio yra eismo įvykio žymių, A.Mikalauskas patvirtino, jog tokių požymių aptikta.

15min nuotr./Avarijos vietoje
15min nuotr./Avarijos vietoje

Vyko iš atsisveikinimo vakarėlio?

Anksčiau 15min rašė, jog, išdirbęs daugiau nei trejus metus, Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus postą V.Pavilonis paliko praėjusių metų gruodį. Neįtiko mažas atlyginimas. V.Pavilonio darbo Nemuno deltos regioniniame parke dosjė nebuvo be priekaištų. 2015 metų vasarį jam už darbą projekte, negavus tarnybos leidimo, buvo skirta tarnybinė nuobauda – pastaba.

2016 m. gruodį 15min kalbintas politikas teigė kiek pailsėsiąs. Tačiau, portalo žiniomis, šių metų kovą jis įsidarbino net dviejose įstaigose – UAB „Kintai“ ėjo turizmo vadybininko pareigas (puse etato), o Šilutės vandens turizmo centre dirbo kapitonu (visu etatu). Tačiau ir šios pareigos jam neįtiko – prieš pat aptariamą eismo įvykį V.Pavilonis pasiprašė būti atleidžiamas iš darbo.

Atsitiko nelaimė. Ar tai padangą nuleido važiuojant, ar sprogo ji... Nesuvaldė automobilio. Buvo vienas ar du uosto tvoros segmentai išlaužyti.

Manoma, kad rugsėjo 22 dieną jis su buvusiais kolegomis uosto teritorijoje surengė atsisveikinimo vakarėlį, iš kurio išvykdamas ir nepataikė pro vartus – rėžėsi į tvorą. Tačiau šių žinių Šilutės rajono policijos viršininkas nei patvirtino, nei paneigė – tai tyrimo medžiaga.

Istorija apie sprogusią padangą

V.Pavilonio dabar jau buvęs darbdavys, „Kintų“ direktorius Rimgaudas Višinskas 15min tikino mažai ką galintis pasakyti apie buvusio darbuotojo galimai sukeltą avariją, nes yra išvykęs į užsienį. Nebuvo jis Lietuvoje ir eismo įvykio dieną.

„Pagal pareiškimą jis buvo atleistas iš darbo. Negaliu pasakyti, kada tiksliai. Prieš tai apie du mėnesius jis turėjo nedarbingumą. Ir dar sirgdamas pranešė, jog sugrįžęs į darbą nori iškart būti atleidžiamas. Mes jau buvome jį atleidę, kai kitą dieną kažkas įvyko. Atsitiko nelaimė. Ar tai padangą nuleido važiuojant, ar sprogo ji... Nesuvaldė automobilio. Buvo vienas ar du uosto tvoros segmentai išlaužyti. Bet paskambinau kitą dieną apsaugai, sakė, jog viskas jau sutvarkyta. Kadangi nebuvau vietoje, negaliu nieko komentuoti“, – kiek kitokią įvykio versiją pateikė R.Višinskas.

Mero tyrimas nedomina

Ką apie tai, jog dėl tarybos nario policijoje pradėtas tyrimas, mano Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis? Jis yra ir V.Pavilonio kolega partijoje „Tvarka ir teisingumas“.

15min nuotr./Šilutės tarybos narys Vaidas Pavilonis su meru
15min nuotr./Šilutės tarybos narys Vaidas Pavilonis su meru

„Nežinau, nežinau. Nei aš domėjausi... Yra teisėsaugos institucijos, tegul jos ir domisi. Ką aš dabar. Turiu ką veikti“, – ištaręs tai, pokalbį meras baigė net neišklausęs iki galo kito žurnalistės klausimo.

Tokia kalbėjimo maniera – šilutiškių „tvarkiečių“ bendras bruožas? Ar tema itin nemaloni?

Apie partijos nario avariją 15min tvirtino nieko nežinantis ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

„Nieko negirdėjau. 13 000 partijos narių, tai ne apie kiekvieną informacija ir pasiekia mane. Jei jūsų pateikta istorija tiesa, tai jau labai „drąsiai“ jis pasielgė. Keista, esu dabar Žemaičių Naumiestyje, šventėje. Joje – ir Šilutės meras, ir tarybos nariai. Niekas nieko nesakė. Kai tiek daug partijoj žmonių, matyt, man galvos nekvaršino dėl to. Ir vietinė žiniasklaida neskambino. Nesvarbu, partietis ar ne, vairuoti išgėrus, jei tai tiesa, nėra geras dalykas. Neturėtų taip būti“, – nuomonę išsakė R.Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius