Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širvintų pareigūnai susidomėjo 22 metus su sovietiniais dokumentais Lietuvoje gyvenančia moterimi

Širvintų r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Migracijos poskyris gavo informaciją, kad Širvintų rajone gyvena pilietė K.K.D., neturinti asmens dokumento, galiojančio Lietuvos Respublikoje.
SSSR dokumentai
SSSR dokumentai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, suradus ir apklausus minėtą pilietę paaiškėjo, kad K.K.D. (gimusi 1940 m. Baltarusijos Respublikoje) turi 1983 metais Baltarusijoje išduotą buvusios SSSR piliečio pasą, kuriame yra atžyma, kad ji nuo 1983 metų registruota gretimoje šalyje.

1958 metais Baltarusijos Respublikoje ištekėjo už Lietuvoje gimusio M.P.D., moteris atvyko į vyro tėviškę. 1959 metais Lietuvoje gimė dukra. 1983 metais ji buvo grįžusi į Baltarusijos Respubliką, apie 1990 metus vėl atvyko į Lietuvą, ilgus metus gyveno Vilniuje, o 1998 metais, kartu su vyru persikėlė gyventi į Širvintų rajoną.

2005 metais mirė vyras, 2011 metais mirė dukra, turi vaikaičių, tačiau ryšių su jais nepalaiko, šie materialiai jai nepadeda.

K.K.D. nuolatinės gyvenamosios vietos ir lėšų, reikalingų pragyventi Lietuvos Respublikoje, neturi, yra senyvo amžiaus, turi sveikatos problemų, jai reikalinga medikų pagalba.

Patikrinus duomenis Gyventojų registro centrinėje duomenų bazėje ir Užsieniečių registre duomenų, kad K.K.D. būtų išduotas Lietuvos Respublikos asmens dokumentas ar Lietuvos Respublikos viza nėra, taip pat ji nėra įtraukta į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, sąrašą.

Visą šį laiką, gyvendama Lietuvos Respublikoje, ji dėl asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, galiojančio Lietuvos Respublikoje išdavimo nesikreipė.

Trečiadienį Širvintų rajono apylinkės teismas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ 115 straipsniu nutarė Širvintų r. Migracijos poskyrio teikimą tenkinti iš dalies ir K.K.D. apgyvendinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Užsieniečių registracijos centre netaikant judėjimo laisvės apribojimų iki 2013 m. balandžio 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius