Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Srovių“ vedėją Audrę Kudabienę sumušęs ir policininkus kastruoti grasinęs Vladimiras Doroševičius spruko iš teismo (nuotraukos)

Vilniaus rajono apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį skandalingai išgarsėjusiam Pagirių gyventojui V.Doroševičiui. Kaltinamasis nuosprendžio paskelbimo nesulaukė: pamatęs žurnalistus, galvotrūkčiais spruko iš teismo rūmų.
Vladimiras Doroševičius
Vladimiras Doroševičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus rajono apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir pirmadienį paskelbė nuosprendį Pagirių gyventojui V.Doroševičiui.

39 metų vyras pripažintas kaltu dėl trijų skandalingų epizodų, kurie vertinami kaip viešosios tvarkos sutrikdymas, ir dar vieno epizodo, susijusio su tyčiniu svetimo turto sugadinimu.

Subendrinus bausmę jam skirta 3 900 litų bauda, kurią, nuosprendžiui įsiteisėjus, jis privalo sumokėti per 20 dienų.

Be to, teisėjas Tadeušas Volkovskis iš dalies patenkino policininkų civilinius ieškinius, kuriems V.Doroševičius grasino nupjauti lytinius organus.

Pareigūnui Sauliui Svilui priteistas 3 000 litų neturtinės žalos atlyginimas, o jo kolegai Jurijui Fedulajevui – 1 000 litų.

Laimės neatnešęs „Teleloto“ milijonas

Kaip pernai išsamiai pasakojo 15min.lt, V.Doroševičiaus baudžiamoji byla – istorijos, kai „Teleloto“ laimėtas milijonas laimės neatnešė, tęsinys. Tuometės LNK laidos „Srovės“ kūrybinę grupę aptalžė vyriškis, suviliojęs staiga praturtėjusią moteriškę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Doroaevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vladimiras Doroševičius

Įvykį tyrusiems policininkams V.Doroševičius esą pagrasino nupjauti lytinius organus.

Beje, šį pirmadienio vakarą Regina Č. buvo rodoma per LNK laidą „Nuo... Iki...“, kurioje buvo pasakojama apie milijoninius laimėjimus, virtusius neįtikėtinais vargais.

Prieš ketverius metus mūsų šalyje plačiai nuskambėjo istorija, kai Širvintų gyventoja tuomet 52 metų Regina Č. 2006 metais laimėjo „Teleloto“ milijoną, tačiau labai greitai jo neteko. Moteris tada visai Lietuvai, kaip ir šio vakaro televizijos laidoje, guodėsi, kad vos praturtėjus šalia ėmė suktis vyriškos lyties barakuda.

Moteris patikėjo 16 metų jaunesnio vyro meile. Širvintiškė teigė, kad gyvenimo draugas žadėjo ją vesti, buvo labai meilus.

Tačiau 2007-aisiais naujoji milijonierė sužinojo, kad jos pažįstamas turi žmoną, jam gimė vaikas.

Tada ji pradėjo įtarti, kad su ja gyvenama tik dėl pinigų. Praradusi 600 tūkstančių litų, pavyzdžiui, esą už savo pinigus nupirkusi, bet sugyventinio vardu įregistravusi visureigį BMW X5, moteris vėliau netgi bandė kreiptis į teismą.

Pasitvirtino daugybė kaltinimų

Išklausiusi ponios Reginos pagraudenimų, 2008-ųjų pavasarį „Srovių“ kūrybinė grupė vyko ieškoti V.Doroševičiaus, kad išklausytų šioje istorijoje ir antrąją pusę. Žurnalistų ir jų pasakojimo herojaus susidūrimas baigėsi kūno sužalojimais ir sudaužyta filmavimo kamera.

Tyrimą atliekantys pareigūnai 2008 metų vasarą ketino tik įteikti V.Doroševičiui šaukimą atvykti į policiją, tačiau šis bandymas taip pat baigėsi grasinimais nužudyti ar bent nupjauti lytinius organus.Tyrimą atliekantys pareigūnai 2008 metų vasarą ketino tik įteikti V.Doroševičiui šaukimą atvykti į policiją, tačiau šis bandymas taip pat baigėsi grasinimais nužudyti ar bent nupjauti lytinius organus. Už šias skriaudas policininkams priteistos moralinės kompensacijos.

Dėl dviejų dramatiškų smurtinių šios istorijos epizodų į teisiamųjų suolą sėdo Vilniaus rajono gyventojas V.Doroševičius.

Jam buvo pateikti ir nuosprendžiu patvirtinti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, svetimo turto sugadinimo, fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, pasipriešinimo valstybės tarnautojui, savo pareigas einančių valstybės tarnautojų įžeidimo.

Iš teismo – šuoliais

Ilgai narpliotoje byloje pirmadienį, kaip minėta, teisėjas T.Volkovskis pavakarę skelbė nuosprendį. Jo išklausyti atvyko ir V.Doroševičius. Visą laiką, kol vyko teismo procesas, vyriškis ateidavo į teismą pasipuošęs itin prašmatniu kostiumu, tačiau šįkart apsirengė sportiškai, užsimaukšlino baltą megztą kepurę. Pamatęs teismo fojė žurnalistus, V.Doroševičius nuskubėjo į antrą aukštą, nors teismo posėdis buvo paskirtas vienoje pirmo aukšto salių.

Teisėjas vėlavo skelbti nuosprendį, bet V.Doroševičius kantriai sėdėjo viršuje. Netrukus laiptai subildėjo: vyriškiai šuoliai nulėkė nuo laiptų, šmurkštelėjo pro žurnalistus, išbėgo į teismo vidinį kiemą, nuėjo prie automobilio ir išvyko. Nuosprendis netrukus perskaitytas kaltinamajam nedalyvaujant.

Teismo darbuotojams teks specialiai ieškoti V.Doroševičiaus, kad gautų jo parašą, jog kaltinamasis susipažinęs su nuosprendžiu.

Teisėjo T.Volkovskio verdiktą kaltinamasis gali per 20 dienų apskųsti aukštesnės instancijos teismas. Bylą kuruojanti prokurorė taip pat turi tokią teisę, tačiau to daryti nežada.

„Nuosprendžiu esu labai patenkinta“, – 15min.lt sakė Vilniaus apylinkės prokuratūros atstovė, siūliusi V.Doroševičiui kiek didesnę baudą, bet teismo neprašiusi skirti jam laisvės atėmimo bausmės.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vladimiras Doroaevičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./V.Doroševičius iš teismo antrojo aukšto pro žurnalistus išbėgo į kiemą ir išvyko nesulaukęs nuosprendžio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius