Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25 /16:50

STT sulaikė Šiaulių apskrities komisariato Specialiųjų užduočių biuro viršininką Kęstutį Babičą

STT Šiaulių valdybos pareigūnams bendradarbiaujant su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriumi, birželio 25 d. sulaikytas Šiaulių futbolo klubo „Juventa 99" prezidentas Kęstutis Babičas, taip pat einantis ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiųjų užduočių biuro viršininko pareigas.
Kęstutis Babičas (centre)
Kęstutis Babičas (centre) / Etaplius.lt nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnams tęsiant didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl VšĮ „Šiaulių darbo rinkos mokymo centras“ direktoriaus ir jam padėjusių asmenų nusikalstamos veiklos, aiškėja daugiau nusikaltimų. Todėl pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turto pasisavinimo.

Futbolo klubui kaip parama buvo pervesta daugiau kaip 1 milijonas litų, iš kurių daugiau nei 900 tūkstančių litų K.Babičas išgrynino iš futbolo klubo sąskaitos.

Įtariama, kad K.Babičas, būdamas futbolo klubo „Juventa 99“ prezidentu, pagal galimai parengtą nusikalstamą planą, veikdamas kartu su ŠDRMC direktoriumi ir kitais asmenimis, siekė pasisavinti dalį futbolo klubo lėšų.

ŠDRMC neskaidriai organizuojant viešuosius pirkimus, juos galimai laimėdavo iš anksto numatytos įmonės, kurios tuo pačiu laikotarpiu futbolo klubui kaip paramą pervesdavo sutartas pinigų sumas. STT pareigūnai įtaria, kad 2007–2014 m. futbolo klubui kaip parama buvo pervesta daugiau kaip 1 milijonas litų, iš kurių daugiau nei 900 tūkstančių litų K.Babičas išgrynino iš futbolo klubo sąskaitos.

Dalis šios paramos lėšų galimai buvo pasisavinta, tačiau klubo buhalterinės apskaitos dokumentuose melagingai buvo nurodoma, kad visos gautos piniginės lėšos yra panaudotos futbolo klubo reikmėms.

Mindaugas Dėlkus įtariamas iš valstybės pavogęs beveik pusantro milijono litų

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro nutarimu ŠDRMC direktoriui ir jo artimiems giminaičiams paskirti laikini nuosavybės teisės apribojimai piniginėms lėšoms banko sąskaitose, nekilnojamajam turtui, automobiliams, kurių bendra vertė siekia beveik 900 tūkstančių litų.

Mindaugas Dėlkus
Mindaugas Dėlkus

Gegužės 14 d., trečiadienį, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko kratas įmonėje „Šiaulių darbo rinkos mokymo centras“ (ŠDRMC), šių įstaigų vadovų namuose.

Įtariama, kad ŠDRMC direktorius M. Dėlkus, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas turtinės ir kitokios naudos, savo ir jam artimų asmenų vardu registruotus automobilius nuomojo paties vadovaujamai viešajai įstaigai.

Už šių automobilių nuomą 2009-2014 metais į M.Dėlkaus ir jam artimų asmenų sąskaitas buvo pervesta daugiau nei 750 tūkstančių litų.

Turėdamas minėtų asmenų banko mokėjimo korteles ir prisijungimo duomenis prie banko sąskaitų, M.Dėlkus didelę dalį šių pinigų galimai pasisavino juos pats išgrynindamas bankomatuose.

Taip pat įtariama, kad galimai siekiant turtinės naudos sau ir savo artimiesiems ŠDRMC direktoriaus iniciatyva, buvo įsteigta kita viešoji įstaiga, kuriai būtų sudarytos sąlygos nuolat laimėti ŠDRMC skelbiamus paslaugų pirkimo konkursus, tokiu būdu šiai įstaigai užtikrinant pastovias pajamas.

Pasinaudojant šiomis pajamomis bei už palūkanas paskolintomis asmeninėmis M.Dėlkaus piniginėmis lėšomis minėtos įstaigos vardu buvo perkami nekilnojamojo turto objektai bei verčiamasi ūkine komercine veikla, galimai apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą.

Tai galimai užtikrindavo pastovias neteisėtas pajamas ŠDRMC direktoriui bei jo artimiems žmonėms. Ikiteisminio tyrimo metu jau nustatyta, kad buvo įsigyta nekilnojamojo turto daugiau nei už 700 tūkstančių litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius