-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su BMW X5 nuo penkių policijos ekipažų bėgusiam milijonieriui E.Butrimui teismas prikirpo sparnus

Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas trečiadienį sulaukė griežto teisėjo verdikto už tai, kad galingą visureigį vairavo galimai neblaivus, nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti, o nuo besivejančių ekipažų Vilniaus centru spruko 100–130 km/val. greičiu.
Ernestas Butrimas
Ernestas Butrimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilnietis verslininkas E.Butrimas privalės sumokėti 3 500 litų baudą ir 3 metus neturės teisės vairuoti automobilių.

Taip trečiadienį paskelbė Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas. Išklausyti nutarimo neatvyko nei pats piktavalis vairuotojas, nei jo gynėjas. Tačiau E.Butrimas su advokatu turi teisę per 10 dienų nutarimą apskųsti.

Griežtos nuobaudos milijonierius nusipelnė už tai, kad galimai girtas vairavo visureigį ir privertė penkis policijos ekipažus surengti šiurpias gaudynes, kurios prasidėjo sostinės senamiesčio gilumoje, o baigėsi tik miesto pakraštyje.

Naktiniai nuotykiai – jau be teisių

Neseniai anapus išėjusio prezidento Algirdo Brazausko žmonos Kristinos sūnaus 39 metų Ernesto vairuojamas apynaujis visureigis BMW X5 policijos patrulių dėmesį patraukė sostinės Bokšto gatvėje.

Ši nemaloni istorija prasidėjo kovo 28-ąją, būtent tą sekmadienio naktį, kai šįmet Lietuvoje buvo įvestas vasaros laikas.

Beje, į naujus naktinius nuotykius su greituoju BMW X5 E.Butrimas įsivėlė po to, kai iš jo jau buvo atimtos teisės dėl avarijos sukėlimo ir pabėgimo iš įvykio vietos. Toje istorijoje galutinį ir neskundžiamą verdiktą yra priėmęs aukščiausios instancijos administracinis teismas.

Bokšto gatvėje milijonieriaus nesustabdę patruliai su sirenomis ir švyturėliais pasivijo jau netoli Užupio tilto, gaudynės tęsėsi Maironio gatve.

E.Butrimas toliau važiavo A.Brazausko inicijuotus Valdovų rūmus ir Katedrą juosiančiomis gatvėmis: Barboros Radvilaitės, T.Vrublevskio, T.Kosciuškos. Pareigūnai savotiškai pagyrė E.Butrimą, kad senamiesčio širdyje jis nelėkė kaip akis išdegęs – ties sankryžomis ir raudonais šviesoforais kiek pristabdydavo. Tačiau už sankryžų E.Butrimas taip spusteldavo savo visureigio akseleratorių, jog staigiai nutoldavo nuo patrulių – šie suprato, gal naudoti garsiakalbį jau beprasmiška.

Kita vertus, patruliai minėjo, kad E.Butrimas vieną po kitos lenkė mašinas, pavojingai manevruodamas ir vis išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. „Kiti vairuotojai traukėsi į šoną ir netgi beveik sustodavo“, – minėjo vienas liudytojų iš policijos.

Naiviai tikino esąs nekaltas

Policinkai pasakojo, kad patys važiavo didesniu nei 100 km/val. greičiu, tačiau Antakalnio gatvėje BMW X5 taip įsibėgėjo, jog dingo patruliams iš akiračio. Teisme liudydami pareigūnai svarstė, jog E.Butrimo greitis miesto centre retsykiais galėjo siekti net 130 km/val. Laimė, tuo metu bėglį jau sekė kitas patrulių ekipažas ir per raciją pranešė, jog E.Butrimą ką tik nufotografavo stacionarus greičio matuoklis.Nei mane kas vijosi, nei kas gaudė, – tokiais keistokais pareiškimais teisme bandė gintis E.Butrimas, tačiau savo nekaltumo neįrodė.

„Nei mane kas vijosi, nei kas gaudė“, – savo nekaltumu tikino K.Brazauskienės sūnus. Jis netgi siūlė teismui pasamdyti specialistus, kurie atliktų ekspertizę ir nustatytų, kokiu greičiu jis vyko iš miesto centro į sostinės pakraštį: „Jei važiavau 40–50 km/val. greičiu, nemanau, kad tai buvo pabėgimas.“

BMW išvažiavo į Nemenčinės plento pradžią, tačiau netrukus apsisuko ir tęsė kelionę miesto link. Tokiu maršrutu tenka vingiuoti keliaujant į Turniškes, kur įsikūrusi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir kadenciją baigusio šalies vadovo A.Brazausko šeima.

Patruliai su „VW Bora“ sustojo skersai Nemenčinės plento, norėdami užkirsti kelią BMW, jei šis pro juos važiuotų. Tačiau kaip tik tuo metu kiti du į gaudynes įsitraukę ekipažai sustabdė E.Butrimą Pasakų gatvės prieigose.

„Prie Pasakų gatvės pastebėjau pareigūnų švyturėlius ir pats sustojau“, – patikslino vairuotojas.

Pareigūnai aiškino, kad vairuotojas kurį laiką sėdėjo užsirakinęs ir atsisakė išlipti. Vėliau išlipo, tačiau nepateikė dokumentų. Kai atvyko dar vienas ekipažas, turintis alkoholio matuoklį, E.Butrimas kategoriškai atsisakė pūsti.

„Pastebėjome, kad vairuotojas buvo gana smarkiai išgėręs. Iš burnos sklido alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti, kalba nerišli“, – teisme aiškino policininkas G.Jankauskas. Lygiai tą patį, tik truputį kitais žodžiais, sakė atskirai apklaustas jo kolega R.Mečkovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius