Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Su cigaretėmis įkliuvusi baltarusė pridarė bėdų ir Lietuvoje gyvenančiam savo vyrui

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo Baltarusijos Respublikos pilietė, su savimi turėjusi kontrabandinių cigarečių. Jos vyro namuose buvo rasta ir paimta dar 522 pakeliai cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis. 
Kratos epizodas
Kratos epizodas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Liepos 18 d. apie 13.20 val. Šaltkalvių g., pareigūnai pastebėjo prie parduotuvės sėdinčią moterį, kuri iš savo rankinės ištraukė cigaretes ir įdėjo į maišą. Įtarę, kad moteris su savimi gali turėti kontrabandinių cigarečių, pareigūnai priėjo prie jos, prisistatė ir paprašė parodyti, ką turi savo maišuose. Viename maišų buvo 30 pakelių kontrabandinių cigarečių „Camel Blue“ ir „NZ Gold“.

Paprašius pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, moteris kategoriškai atsisakė tai padaryti, todėl buvo pristatyta į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą asmenybei nustatyti.

Netrukus paaiškėjo, kad tai ‒ Baltarusijos Respublikos pilietė (gimusi 1951 m.), turinti Lenkijoje išduotą leidimą gyventi bei Baltarusijos Respublikos piliečio pasą. Pareigūnai išsiaiškino, kad ji turi ir vyrą (gimusį 1961 m.), gyvenantį Garvežių g., visai netoli Šaltkalvių g.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai įtarė, kad namuose gali būti ir daugiau kontrabandinių cigarečių, todėl netrukus apsilankė ir vyro bute. Įtarimai pasitvirtino – pareigūnai aptiko ir paėmė 522 pakelius įvairių cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis.

Moteriai surašytas administracinio nusižengimo protokolas už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 1 d., 5 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius