Su kirviu Kėdainių progimnazijoje pasirodžiusiam mokinių tėvui uždrausta lankytis mokykloje

Lapkričio 14 d. Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijoje įvyko rimtas incidentas – pasirodė agresyviai nusiteikęs kelių mokinių tėvas su dar dviem asmenimis. Vyras nešėsi kirvį, ieškojo vienos mokinės, buvo užsimojęs smogti direktorės pavaduotojai. Atvykusi policija nelauktų svečių net nesulaikė – tik paėmė kirvį ir išprašė lauk. Šiandien šiam mokinių tėvui uždrausta pasirodyti progimnazijoje.
Į J.Paukštelio progimnaziją Kėdainiuose atėjo kirviu ginkluotas piktas mokinio tėvas, jį nuginklavo mokyklos darbuotojai.
Į J.Paukštelio progimnaziją Kėdainiuose atėjo kirviu ginkluotas piktas mokinio tėvas, jį nuginklavo mokyklos darbuotojai. / 15min iliustracija

Pirmadienį Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijoje nutikęs įvykis šokiravo visą bendruomenę. Sužinoję, kad po mokyklos koridorius slankioja agresyviai nusiteikusi trijulė, kai kurie mokytojai puolė rakinti klasių duris – paskelbtas aukščiausias pavojaus lygis. Tuo metu vyko pamokos.

Įdomu tai, kad atskubėjusi policija įsibrovėlių net nesulaikė – tik išprašė lauk ir paėmė atsineštą kirvį.

„Sužinojome, kad į mokyklą įsiveržę asmenys nėra suimti, tad tikrai negalime jaustis visiškai saugūs. Kai kurie tėvai šiandien net neleido savo vaikų į mokyklą. Esame užrakinę mokyklos duris, kad užtikrintume progimnazijos bendruomenės saugumą“, – po įvykio muge.eu teigė direktorė Tereza Sotnik.

Apklausė ir uždraudė pasirodyti mokykloje

Vyrui, kuris policijos pareigūnams jau yra žinomas iš anksčiau, įteiktas šaukimas atvykti į Kėdainių rajono policijos komisariatą apklausai. Pirminiais duomenimis, mokyklos bendruomenę pašiurpinę svečiai buvo blaivūs, policijos pareigūnams nesipriešino.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, 1990 metais gimęs įtariamasis kitą dieną po įvykio – lapkričio 15-ąją, pasirodė apklausoje. Jam pareikšti įtarimai ir skirtos kardomosios priemonės.

Konfliktas, pirminiais duomenis, įvyko dėl ten besimokančio mokinio.

Dėl detalesnės informacijos policija patarė kreiptis į prokuratūrą.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Tautvilė Merkevičiūtė ketvirtadienį 15min pranešė, kad įtariamajam pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį.

Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Progimnazijoje su kirviu pasirodžiusiam vyrui paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, taip pat uždrausta lankytis mokykloje. Įtariamasis turės periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

„Daugiau detalių, susijusių su šiuo ikiteisminiu tyrimu, atskleisti negalime“, – patikino T.Merkevičiūtė.

Liko neaišku, dėl ko anksčiau šis įtariamasis buvo žinomas policijai, ar gailėjosi dėl savo veiksmų, ar nebuvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, ar paaiškino savo elgesio motyvus ir kokie jie.

Atėjo pamokų metu, grasino kirviu

1990 metais gimęs vyras (mokinių tėvas) su kirviu rankoje į Kėdainių Juozo Paukštelio progimnaziją atėjo pirmadienį apie 11 valandą 20 minučių. Jis visus išgąsdino ir sutrikdė progimnazijos veiklą.

Kartu su juo buvo dar vienas vyras ir 1985 metais gimusi moteris, kuri šūkavo, vartojo necenzūrinius žodžius, išreiškė nepasitenkinimą mokyklos darbuotojų darbu.

Dmitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr./Policijos automobilis prie J.Paukštelio progimnazijos
Dmitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr./Policijos automobilis prie J.Paukštelio progimnazijos

Įsibrovėlis su kirviu mokinių nelietė, tik šaukė, kad ieško konkrečios mergaitės, plūdosi.

15min žiniomis, incidento metu mokiniams klasėse buvo liepta užsirakinti duris.

Kaip kalbėjo progimnazijos mokinių tėvai, viskas nutiko dėl konflikto, kilusio tarp 8 klasės mokinių.

„Šie asmenys yra dviejų mūsų moksleivių tėvai ir dėdė. Kaip vėliau išsiaiškinome, incidentas kilo dėl to, kad šių asmenų dukra pranešė tėvams, kad neva jos brolį mokykloje sumušė vienos iš mūsų mokinių tėtis. Todėl šie asmenys atvyko į mokyklą, neva norėdami padaryti tvarką.

Abu tėvai galimai buvo afekto būsenos, jie elgėsi labai agresyviai, šūkavo, keikėsi (dėdė buvo ramus, laikėsi nuošaliau). Tėvas net buvo pakėlęs kirvį prieš mano pavaduotoją. Situacija buvo išties grėsminga. Nors mūsų darbuotojai patyrė tikrai didelį emocinį sukrėtimą, jie elgėsi labai apgalvotai, konstruktyviai ir profesionaliai, todėl niekas šio įvykio metu nenukentėjo, pavyko įkalbėti, kad asmuo atiduotų kirvį“, – apie progimnazijos bendruomenę sukrėtusį incidentą pasakojo direktorė T.Sotnik.

Anot jos, vėliau paaiškėjo, kad įsibrovėlių dukters žinutė apie sumuštą brolį neatitiko tikrovės. Vaikas pats prie tėvų paliudijo, kad kito vaiko tėtis jo nemušė, tik sudrausmino dėl nederamo elgesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius