-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Subliuško byla, kurioje 6 vilniečiai kaltinti pagrobę iš SEB bankomato 717 000 litų

Teismas Vilniuje išnagrinėjo ir antradienio popietę paskelbė išteisinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Maksimas Chaninas, Markas Borisniovas, Andrejus Daščenka, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius buvo kaltinami dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimų.
Išteisintieji iš teismo išėjo triumfuodami ir įsiamžino atminimui
Išteisintieji iš teismo išėjo triumfuodami ir įsiamžino atminimui / 15min nuotr.

Vyrų šešetas buvo kaltinamas 717 000 litų (apie 207 652 eurų) pagrobimu.

Nesurinkus duomenų apie kaltinamųjų dalyvavimą padarant nusikalstamą veiką, jie išteisinti.

SEB banko byloje pareikštas civilinis ieškinys pilnai atmestas, visos teisiamiesiems paskirtos kardomosios priemonės panaikintos, apribojimai kaltinamųjų turtui irgi panaikinti.

Išteisinamasis nuosprendis surašytas net ant 89 lapų.

Bylos duomenimis, nusikaltimai įvykdyti Vilniuje nuo 2010 m. rugpjūčio iki 2011-ųjų rugsėjo, taikiklyje buvo atsidūrę Gedvydžių (Fabijoniškėse) ir Antakalnio gatvėse bei Nemenčinės plente esantys SEB bankomatai.

Per tris kartus iš SEB bankomatų dingo inkasavimo kasetės su 326, 266 ir 125 tūkst. litų.

Šeši asmenys šioje byloje buvo kaltinami pagrobę 717 tūkst. litų (per tris kartus iš bankomatų dingo inkasavimo kasetės su 326, 266 ir 125 tūkst. litų.).

Kaltinamajame akte buvo teigiama, kad grobti pinigus iš bankomatų sumanė saugos bendrovėje „G4S Lietuva“ dirbę keturi inkasatoriai – Maksimas Chaninas, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius.

Inkasuodami bankomatus apsaugininkai savo bendrininkams – Andrejui Daščenkai bei pastarojo draugui Markui Borisniovui – esą atskleisdavo spynų kodus, kuriais pasinaudodami A.Daščenka ir M.Borisniovas grobdavo kasetes su pinigais. Apie šios bylos nagrinėjimą teisme 15min išsamiai pasakojo dar 2013 m. pradžioje. Bylos svarstymas užtruko ir dėlto, kad keitėsi teisėja.

Galiausiai bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas balandžio 11 d. pasisakė, kad bylos duomenys net nepatvirtina, jog vagystės metu kaltinamieji būtų buvę vagystės vietoje, ir tai yra esminė aplinkybė, nustatyta telefoninių įvykių išklotinių duomenimis.

Teismo nuosprendyje pažymima, kad dažnas kaltinamųjų bendravimas pats savaime nėra kuo nors įtartinas.

Teismo vertinimu, kaltinimo formuluotė, jog vienas iš kaltinamųjų tyrimo nenustatytu laiku pagamino SEB banko bankomato patalpos rakto dublikatą, nepagrįsta jokiais duomenimis (nei vienas iš apklaustų asmenų nenurodė tokių aplinkybių, jokio rakto dublikato nebuvo rasta, neaišku, kodėl ši aplinkybė įrašyta).

Teismas pasisakė, kad vien kaltinimo teiginiu, kurio negalima patvirtinti, pripažinti asmens kaltės negalima. Pateikti asmens kaltės įrodymus yra valstybinio kaltinimo pareiga, tačiau šiuo atveju apsiribota tik teiginiu, ir asmuo pats įpareigotas įrodinėti savo nekaltumą.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas per 20 dienų nuo paskelbimo Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius