-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sučiuptas Finansinių nusikaltimų tarnybos automobilį supleškinęs klaipėdietis

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai išaiškino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos tarnybinio automobilio padegimą. Sučiuptas mašinos padegimu įtariamas 18-etis.
Klaipėdos policija sučiupo padegėją
Klaipėdos policija sučiupo padegėją / Policijos nuotr.

Nusikaltimas įvykdytas 2014 m. lapkritį. Naktį per gaisrą buvo visiškai sunaikintas Klaipėdoje, Pilies g., šalia FNTT būstinės stovėjęs automobilis „Audi“. Be to, aprūko greta esančio pastato fasadas ir suskilinėjo pirmojo aukšto langai.

Padegimas sukėlė didelį atgarsį. Kartu su Klaipėdos miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnais nusikaltimą tyrė ir uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Teisėsaugininkai atliko didelio masto tyrimo veiksmus ir nustatė šį nusikaltimą įvykdžiusį asmenį.

Policijos pareigūnai pagaliau sulaikė 1996 metais gimusį uostamiesčio gyventoją ir uždarė į areštinę. Aštuoniolikmečiui pareikštas įtarimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Įtariama, kad jis įvykdė rezonansinį nusikaltimą, būdamas nepilnamečiu. Gauta duomenų, kad įtariamasis stebėjo gaisrą ir specialiųjų tarnybų veiksmus iš kitoje gatvės pusėje esančio bendrabučio. Po laikino sulaikymo jam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminio tyrimo metu tiriamos kelios versijos dėl nusikaltimo padarymo motyvų. 2014 metais šis nepilnametis buvo įtariamas vagystėmis, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis bei plėšimu.

VIDEO: Klaipėdos policija sučiupo padegėją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius