Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 09 /18:09

Pranešta apie sprogmenį Kauno „Akropolyje“: evakuoti apie 3 tūkst. žmonių

Šeštadienio popietę į Kauno prekybos centrą „Akropolis“ skubėjo vykti visos pagalbos tarnybos, kuomet buvo gautas pranešimas apie galimai užminuotą pastatą. Buvo evakuota apie 3 tūkst. žmonių. Po 17 val. prekybos centro darbas buvo atnaujintas.
Iš Kauno „Akropolio“ evakuojami žmonės
Iš Kauno „Akropolio“ evakuojami žmonės / Eriko Ovčarenko/15min nuotr./Vaizdo įrašo stopkadras

Kaip informavo Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė, pranešimas apie sprogmenį prekybos centre „Akropolis“ buvo gautas per elektroninę policijos paslaugų sistemą epolicija.lt.

Pranešimas gautas šeštadienio popietę, 14.04 val.

Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas teigė, kad ugniagesiai informaciją apie galimai užminuotą prekybos centrą gavo iš policijos 14.14 val.

VIDEO: Kaune – sujudimas: evakuojamas „Akropolis“

Iš „Akropolio“ buvo operatyviai evakuoti žmonės.

Kauno policija pranešė, kad atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai apžiūrėjo prekybos centrą.

Buvo įvestas planas „Skydas“.

Policijos pareigūnai užtikrino perimetro apsaugą.

Smulkiau apie įtemptą padėtį šeštadienio popietę Kauno „Akropolyje“ pakomentavo prekybos centro valdytoja Brigita Kuodytė, kuri pranešė, kad gavus pranešimą apie prekybos centre galimai paslėptus sprogmenis, buvo įvestas planas „Skydas“ ir nedelsiant pradėta pastato evakuacija.

„Visi parduotuvių lankytojai, darbuotojai bei centro administracijos darbuotojai iš pastato evakuoti per 10 minučių. Iš viso evakuacijos metu pastate buvo apie 3 tūkstančius žmonių. Nukentėjusiųjų nėra.

Šiuo metu palaikome ryšį su policijos pareigūnais bei laukiame atvykstant rinktinės „Aras“. Prekybos centro veiklą atnaujinsime gavę atsakingų pareigūnų patvirtinimą, jog tai padaryti saugu. Dėl tolimesnės tyrimo eigos spręs atsakingos institucijos“, – teigė B.Kuodytė.

17 val. 47 min. Kauno apskrities VPK atstovė O.Vaitkevičienė pranešė, kad Po 17 val. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, apžiūrėję patalpas ir sprogmenų neradę, išvyko. Prekybos centro darbas buvo atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius