-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sukčiaus ir kyšininko „bazė“ – užgrobtame sklype: slėpė „Carlsberg“, „Marlboro“, „Jelzin“

Sostinėje sulaikytas 60 metų vyras, šįkart įtariamas neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vilniaus apskrities policijos pareigūnams jis gerai žinomas – anksčiau teistas už sukčiavimą, savavaldžiavimą, dokumentų klastojimą bei kyšininkavimą.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnais, turėdami duomenų, kad Vilkpėdėje neteisėtai prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, rugpjūčio 19 d. organizavo specialią priemonę, siekdami užkardyti nusikalstamą veiką.

Vilniuje ir Trakų rajone atliktos kratos ir sulaikytas policijos pareigūnams žinomas 60 metų amžiaus vyras, anksčiau 6 kartus teistas už sukčiavimą, savavaldžiavimą, dokumentų klastojimą, kyšininkavimą.

Iš viso kratų metu rasta ir paimta alkoholio bei cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie 19 tūkst. eurų.

Apie 17 val. sostinės Giraitės g., nelegaliai įrengtoje automobilių saugojimo aikštelėje, įtariamajam priklausančiame krovininiame automobilyje buvo rastos 64 dėžės arba apie 377 l degtinės „Mara 481“. Kratų aikštelėje esančiuose garažuose metu aptikta dar 38 dėžės arba beveik 288 l degtinės „Mara 481“, taip pat 12 dėžių arba 36 l degtinės „Jelzin“, 38 dėžės arba 639 buteliai alaus „Carlsberg“, 48 dėžės arba 192 buteliai alaus „Heinneken“, 170 cigarečių pakelių „Marlboro“, nepažymėtų Lietuvos Respublikos banderolėmis.

Viso kratų metu rasta ir paimta 641 l degtinės, 416 l alaus bei 170 pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie 19 tūkst. eurų.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 (2) str. 2 d. numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų. Dėl neteisėto žemės užgrobimo bus informuota Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Policija ir toliau tęs priemones siekiant išaiškinti ir užkardyti sunkias veikas, susijusias su akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius