-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavęs uostamiesčio verslininkas Žilvinas Laurinavičius penkeriems metams pasiųstas už grotų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba praneša apie belangėn pasiųstą Klaipėdos verslininką. Klaipėdos apygardos teismas bendrovės „Oliveda“ direktorių Žilviną Laurinavičių nuteisė už sukčiavimą, turto pasisavinimą, dokumentų suklastojimą ir panaudojimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą.
Temidė
Nuteistas sukčiavęs verslininkas iš Klaipėdos / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Už pluoštą nusikaltimų vyrui skirti 5-eri metai nelaisvės ir 140 MGL (5 271 euro) dydžio bauda. Anksčiau du kartus už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas teistas verslininkas Žilvinas Laurinavičius buvo suimtas teismo salėje.

Klaipėdos apygardos teismas birželio 23 dieną dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, dokumentų suklastojimo ir panaudojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo (iš viso dėl aštuonių nusikalstamų veikų padarymo) nuteisė bendrovės „Oliveda“ direktorių Ž.Laurinavičių.

Teismas skyrė jam galutinę subendrintą bausmę – penkerius metus laisvės atėmimo ir  140 MGL (5 271 euro) dydžio baudą.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad uostamiesčio bendrovė „Oliveda“ faktiškai nevykdė jokios veiklos, o jos vadovas, klastodamas buhalterinės apskaitos dokumentus, imitavo prekių pirkimą iš Klaipėdos, Kauno, Šiaulių bendrovių. Pagal suklastotas sąskaitas faktūras realiai pinigai nebuvo mokami, o tik įtraukiami į buhalterinę apskaitą, tačiau valstybės biudžetui privalomi sumokėti mokesčiai nebuvo sumokėti ir pasisavintas didelės vertės bendrovės turtas.

Tyrimo metu išaiškinta, kad bendrovės direktorius faktiškai vadovavo dar kelioms veiklos nevykdančioms bendrovėms. Kelių tokių bendrovių direktoriais buvo paskirti socialiai pažeidžiami asmenys. Vienas iš jų buvo baigęs tik pagrindinę mokyklą, o kitiems asmenims už paskyrimą direktoriumi buvo žadama sumokėti nuo 500 iki 2 000 litų atlygį, tačiau neretai pinigai nebūdavo sumokami.

Naudojantis šiomis bendrovėmis, buvo išrašomi suklastoti buhalterinės apskaitos dokumentai, kurių pagrindu buvo vengiama mokėti valstybei mokesčius bei savintasi pinigines lėšas.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesniajam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius