-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 11 /12:44

Sulaikytas nuo konvojaus pareigūnų Kaune antradienį pabėgęs Linas Zakarauskas

Šiandien, kovo 11 d. 11 val. 15 min. Lazdijų r., Akmenių kaime, buvusiame Lazdijų kontrolės poste, tikrinant mikroautobusą „VW LT 35“, sulaikytas išvykstantis į Lenkiją, Kaune nuo policijos pareigūnų pabėgęs Linas Zakarauskas (g. 1992 m.).
Kaune ieškomas Linas Zakarauskas
Kaune ieškotas ir pasienyje sulaikytas Linas Zakarauskas / Eriko Ovčarenko ir Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Kaunas Antrankiai

Policijos duomenimis, pasienio pareigūnams sulaikytasis pateikė brolio asmens tapatybės kortelę.

Kaip anksčiau buvo informavusi policija, antradienį, 9 val. 48 min., Kaune, Geležinio Vilko gatvėje, Savanorių prospekto link, pabėgo konvojuojamas įtariamasis, kuris buvo sulaikytas sostinės kriminalistų tą patį rytą dėl automobilių vagysčių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio parengtame ir operatyviai šeštadienį paviešintame pranešime pažymima, kad nuo policijos konvojaus pasprukusį vyrą sulaikė Kalvarijos pasieniečiai.

Mikroautobusas vyko į Angliją

Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė vyrą, kuris antradienį Kaune paspruko nuo policijos konvojaus. Bėglys bandė iš Lietuvos išvykti pakeleivingu mikroautobusu, gabenusiu keleivius į Angliją. Pasieniečiams jis pateikė, pirminiais duomenimis, kito asmens tapatybės kortelę.

Šeštadienį prieš vidurdienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kalvarijos užkardos pasieniečiai vykdė nelegalios migracijos užkardymo priemones Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, netoli buvusio Lazdijų kontrolės punkto.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Policijos ieškomas Linas Zakarauskas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Policijos ieškotas Linas Zakarauskas

VSAT pareigūnai patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją beišvažiuojantį mikroautobusą „VW Transporter. Juo į Angliją vyko keli keleiviai.

Abu dokumentai – svetimi

Pasieniečiai ėmėsi tikrinti jų dokumentus.

Vieno vyro pateikta lietuviška asmens tapatybės kortelė Kalvarijos užkardos pareigūnams pasirodė įtartina. Atlikus kelis papildomus patikros veiksmus paaiškėjo, kad asmuo pateikė svetimą dokumentą, o jis pats yra 24-erių bėglys, kuris Kaune antradienį paspruko nuo jį gabenusio policijos konvojaus. Beje, asmens patikros metu pas jį pasieniečiai aptiko dar vieną svetimą lietuvišką tapatybės kortelę.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir surakino antrankiais. Kalvarijos pasieniečiai informavo paieškos iniciatorius – policijos pareigūnus. Šeštadienį sulaikytąjį VSAT pareigūnai „artimiausiu metu“ žadėjo perduoti Lazdijų policijai.

Žlugo ir tyrėjos karjera

„Įtariamasis buvo sulaikytas dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos ir iš Kauno į Vilnių jį konvojavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Išvažiuojant Vilniaus link, jis pabėgo“, – buvo sakiusi Kauno apskrities policijos atstovė.

Beje, trečiadienį savo paties prašymu iš tarnybos atleista Kauno apskrities VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato tyrėja, policijos pareigūne dirbusi šiek tiek daugiau nei 3 metus. Mat paaiškėjo, kad ši policininkė palaikė glaudžius ryšius su minimu pabėgusiu įtariamuoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius