Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tarnybos ragina nepatikėti naujomis sukčių istorijomis – prisidengia karu Ukrainoje

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai atkreipia dėmesį, kad gyventojai pastaruoju metu turėtų išlikti itin budriais ir nepatikėti nepažįstamų asmenų istorijomis, prisidengiant karine padėtimi Ukrainoje.
Kelių policijos reidas Tvirtovės alėjoje
Įvykio vietoje/ Asociatyvi nuotr. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kovo 24 dieną pareigūnai sulaukė pranešimo, kad kovo 23-osios popietę Kauno rajone, Raudondvaryje, pro neužrakintas namų duris pas senolius atėjo dvi tarpusavyje panašios tamsaus gymio, spėjama, romų tautybės, moterys, kalbėjusios rusiškai ir prisistačiusios pabėgėlėmis iš Ukrainos.

Moterys apie pusę valandos su sutuoktinių pora kalbėjosi apie karinę situaciją, teigė atėjusios parašų, jog senoliai pasirašytų, kad pritaria Ukrainos stojimui į Europos Sąjungą bei NATO.

Po pokalbio juodai apsirengusios atvykėlės, kurių rankas puošė juvelyrikos dirbiniai, staigiai pasišalino ir išeidamos tepasakė nuvykti pasirašyti į Migracijos skyrių.

Po jų vizito namuose pasigesta 2600 eurų.

Ikiteisminio tyrimo pareigūnų duomenimis, vykdant nusikalstamą veiką galėjo dalyvauti ir daugiau asmenų.

Gyventojus, Kauno rajone pastebėjusius įtartinus asmenis, įtartinas moteris, nedelsiant prašoma informuoti pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities VPK Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.

Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai primena gyventojams visada užsirakinti namų duris, išlikti ypatingai budriais ir nepriimti nepažįstamų asmenų į savo namus, taip pat apie galimą vagysčių ir sukčiavimo atvejų grėsmę, prisidengiant tiek įvairių tarnybų atstovais, tiek ir nuo karo pabėgusiais asmenimis ar asmenimis, organizacijomis, besirūpinančiomis karo pabėgėliais, nuolat priminti savo vyresniems artimiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius