Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 21 /14:07

Tarsi filmo scenarijus: Kaune – nevykęs bandymas ištuštinti „Swedbank“ bankomatą

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį bandyta apvogti „Iki“ prekybos centre stovintį bankomatą. Vagis veikė tarsi pagal veiksmo filmų scenarijų: vogtu automobiliu atvyko į parduotuvę, įsibrovė į jos vidų, o nepavykus įgyvendinti plano iki galo, spruko padegęs nusikaltimo priemonę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, rugpjūčio 21 d. 1.57 val. gautas pranešimas, kad Kauno Didžioji g. veikiančiame prekybos centre „Iki“ suveikė „Swedbank“ bankomato signalizacija.

2.01 val. gautas pranešimas, kad tuo pačiu adresu užsidegė į stulpą atsitrenkęs automobilis. Pasirodo, šie du įvykiai – susiję.

Nustatyta, kad vogtu automobiliu „VW Passat“ (pavogtas panašiu laikotarpiu iš Smetonos alėjos) atvažiavo kaukėtas asmuo, kuris, sugadinęs pagrindines prekybos centro duris, pateko į vidų, ir galimai ketino apvogti „Swedbank“ bankomatą.

Supratęs, kad to padaryti nepavyks, vagis pasišalino iš prekybos centro, padegė automobilį, su kuriuo atvažiavo į įvykio vietą, ir pasišalino pėsčiomis.

Visiškai sudegęs automobilis rastas pievoje, nuo „Iki“ įėjimo nutolusioje apie 30-50 metrų.

Aplinkybes tiria policija.

Kaip 15min informavo „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius, šiame bankomate yra įdiegta apsauginių dažų sistema, todėl bet kokio bandymo atidaryti bankomato seifą atveju (laužimas, sprogdinimas) grynieji pinigai, esantys bankomate, yra suliejami dažais, ir jie tampa nebenaudojami. Taip nutiko ir šįkart.

Banko atstovas atsiuntė 15min nuotrauką, kurioje pavaizduoti apvogti bandytame bankomate buvę banknotai, sulieti dažais. Kiek pinigų buvo šiame bankomate, S.Abraškevičius atskleisti nepanoro.

Tokia apsauginė dažų sistema įrengta didžiojoje dalyje „Swedbank“ bankomatų.

„Swedbank“ nuotr./Bankomato plėšimo metu dažais sulieti banknotai
„Swedbank“ nuotr./Bankomato plėšimo metu dažais sulieti banknotai

14.05 val. „Šiuo metu dėl minėto įvykio Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą, todėl jokia informacija be tyrimui vadovaujančių pareigūnų žinios negali būti teikiama. Užtikriname, kad parduotuvės IKI personalas nuo pat įvykio visapusiškai bendradarbiauja su policija ir teikia visą reikalingą informaciją. Ateityje apie tyrimo eigą ir rezultatus visuomenę turėtų informuoti už jį atsakingi pareigūnai“, – teigė UAB „Palink“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius