Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėjai atvertė pavojingojo recidyvisto Usavičiaus bylą

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama Augenijaus Usavičiaus, kuriam už žmogžudystę, plėšimą ir vagystes gresia kalėjimas iki gyvos galvos, baudžiamoji byla.
A.Usavičius
A.Usavičius / Policijos nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme atversta pavojingo recidyvisto A.Usavičiaus byla.

52 metų vyrui už jo padarytus nusikaltimus gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

15min.lt primena, jog pernai vasarą Vilniaus apskrities policija kreipėsi į visuomenę ir pakvietė atsiliepti nuo A.Usavičiaus (gim. 1958 m.) nukentėjusius ar apie jo darbelius žinančius vilniečius.

Surinkę pakankamai duomenų, šįmet kovą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir Vilniaus apygardos prokuratūrai kaltinamajam aktui surašyti perdavė bylą, kurioje A.Usavičius pareikšti įtarimai dėl aštuonių padarytų nusikaltimų. Prokurorai savo ruožtu baudžiamąją bylą perdavė teisėjams.

Bylos duomenimis, A.Usavičius 2009 m. birželio mėn., turėdamas tikslą apiplėšti, įsibrovė į namą sostinės Skaisteros gatvėje, nužudė aštuoniasdešimtmetį namo šeimininką, pagrobė įvairius daiktus.

Po dviejų savaičių A.Usavičius įsibrovė į Ringės gatvėje esantį namą, kur sumušė ir apiplėšė aštuoniasdešimt vienerių metų namo šeimininkę.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad A.Usavičius 2009 m. kovo mėnesį apvogė butą Rūdininkų gatvėje, pagrobdamas didelės vertės turtą, o birželio mėn. apvogė Bistryčios ir Mildos gatvėse esančius butus.

A.Usavičiui pareikšti įtarimai ir dėl neteisėto banko mokėjimo kortelių įsigijimo ir panaudojimo.

Dar 1999 metų teismo nuosprendžiu A.Usavičius pripažintas itin pavojingu recidyvistu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Augenijus Usavičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./ Augenijus Usavičius prieš posėdį slėpė veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius