-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisėsauga rimtai sureagavo į nutekintą nuogos moters įrašą iš policijos kiemo: kaltininkui gresia ir kalėjimas

Praėjusios savaitės pradžioje į socialinius tinklus buvo nutekintas nuogos moters vaizdo įrašas, filmuotas pareigūno policijos komisariato vidiniame kieme. Iš pradžių buvo pradėtas tik tarnybinis patikrinimas, tačiau teisėsauga sureagavo principingai – vykdomas ir ikiteisminis tyrimas. Tiesa, kol kas įtariamųjų nėra, tačiau, jei kaltininkas bus nustatytas, jam gali grėsti net kalėjimas.
Vaizdo įrašo kadrai
Vaizdo įrašo kadrai

Pradėtą ikiteisminį tyrimą vykdo Policijos Imuniteto valdyba, o jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Jis 15min patvirtino, kad tyrimas pradėtas dėl piktnaudžiavimo (BK 228 str.) ir Neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo (BK 168 str.).

Šiuose straipsniuose numatyta bauda, areštas, o maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Anot prokuroro, ikiteisminiam tyrimui bus reikšminga ir tarnybinio patikrinimo išvada, jei būtų nustatyta, kad su nutekinimu gali būti susijęs policijos pareigūnas.

Tarnybinis patikrinimas dar nėra baigtas, jo terminas – 30 dienų, su galimybe jį pratęsti dar tokiam pačiam laikotarpiui.

15min primena, kad praėjusios savaitės pradžioje viešumoje atsidūrė policininko darytas vaizdo įrašas su nuoga moterimi.

Pareigūnai įpareigoti daryti tokių situacijų vaizdo įrašus, kad vėliau būtų išvengta konfliktų ir interpretacijų. Visgi tokios tarnybinės medžiagos atsiradimas viešumoje – skandalingas ir nepriimtinas.

Kaip aiškino Vilniaus apskrities policijos atstovai, moteris buvo sulaikyta po avarijos, ji įtariama buvusi apsvaigusi, bet atsisakė tikrintis girtumą.

Vairuotoja buvo įsodinta į pareigūnų automobilį, kur išsirengė nuogai, o nuvežta į komisariatą atsisakė apsirengti.

Pareigūnams nepavykus susikalbėti su ja, moteris buvo perduota medikams. Vėliau su 15min redakcija susisiekusi, vaizdo įraše užfiksuotos vairuotojos seserimi prisistačiusi moteris, tvirtino, kad artimoji serga psichine liga.

Kol kas policija nepaneigia ir nepatvirtina šių aplinkybių, dėl avarijos taip pat vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities policijos atstovų teigimu, įraše užfiksuota moteris ar artimieji dėl vaizdo įrašo nutekinimo dar nesikreipė su skundais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius