Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas griežtai įvertino telšiškio vakarėlį su paauglėmis ir kokainu: 6 metai nelaisvės

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 33-ejų metų Telšių miesto gyventojas Julius Jankauskas buvo kaltinamas narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
kokainas
Asociatyvi iliustracija

Nusikaltimas padarytas 2018 metų rugpjūčio 16–17 dienomis Telšių mieste, J.Jankausko bute, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Rugpjūčio 16-osios vakarą pas J.Jankauską atėjo dvi nepilnametės merginos E.P. ir L.A. Buto šeimininkas tuo metu namuose buvo vienas, kadangi sutuoktinė buvo išvykusi poilsiauti.

Tyrimo metu nustatyta, kad buto šeimininkas viešnioms davė narkotinės medžiagos – kokaino, kurį jos traukė per nosį. Kaip vėliau liudijo viena nepilnametė, tada buvo vartojami ne tik narkotikai, bet ir alus, rūkalai.

Apie vidurnaktį kažkas pradėjo belstis į duris, tačiau niekas jų neskubėjo atidaryti. J.Jankauskas, įtaręs, kad tai gali būti jo žmona, merginoms liepė pasislėpti balkone. Jo įtarimai dėl netikėtai sugrįžusios sutuoktinės pasitvirtino, be to, atvyko ir policijos pareigūnai. Per bute atliktą kratą policijos pareigūnai rado nedidelį kiekį neteisėtai įgytos ir laikytos psichotropinės medžiagos.

J.Jankauskas ir teisme kaltės nepripažino. Vyras pasakojo, kad dar 2015 m. į Telšius atvykdavo Kirgizijos pilietis, kuris pirkdavo senus automobilius. Jis su tuo piliečiu bendraudavo.

Maždaug prieš dvejus metus iki 2018 m. rugpjūčio 16 d. viešojoje pirtyje vyko vakarėlis, kuriame dalyvavo ir jis. Vakarėlyje dalyvavo kelios merginos, tarp kurių buvo ir E.P., buvo vartojamas alkoholis.

Su nepilnamete E.P. ten ir susipažino. J.Jankauskas teigė, kad po to ne kartą E.P. sutikęs mieste, kavinėje, todėl nemanė, kad E.P. buvo nepilnametė.

2018 m. rugpjūčio mėnesį E.P. mieste sutiko su jos drauge L.A. J.Jankauskas teigė, tada E.P. jo paklausė: „Kaip laikaisi, kas gero,“ jis atsakė, kad dėl jam paskirtų apribojimų vakarais reikia būti namuose.

E.P. pasiūlė atsigerti šampano. Kadangi jo sutuoktinė vasarą su vaikais išvyksta atostogauti į Palangą ir ten pasilieka ilgesnį laiką, nes jos tėvai turi ten butą, jis pasiūlė susitikti jo bute, nes sutuoktinė su vaikais buvo išvykusi.

Susirašinėjo per kažkokią programėlę ir gali būti, kad jis parašė, kokiu adresu ateiti. Pirmą kartą, kai E.P. atėjo su savo drauge L.A., jo bute buvo vartojamas alkoholis, žaidžiama kortomis, domino, merginos užsibuvo iki 4 valandos ryto, todėl pasiliko nakvoti jo bute.

Miegojo atskirai nuo merginų. L.A. ryte turėjo važiuoti į Šiaulius, o jis į darbą, todėl kartu jo iškviestu taksi nuvyko į jo darbą, po to jis joms davė 70 ar 90 eurų, kad jos taksi nuvyktų į Šiaulius. Per mesendžerį daugiau susirašinėjo su L.A., kuriai jautė didesnę simpatiją.

Mesendžeryje buvo pasivadinęs Sasha Belovu. Susirašinėdami su L.A. vėl susitarė susitikti pas jį bute. Draugės atsinešė šampano, jo namuose buvo stipraus alkoholio. Vėl buvo žaidžiama kortomis, domino, todėl merginos užsibuvo iki paryčių. o ryte išsiskirstė.

J.Jankauskas teigė, jog nei pirmą, nei antrą kartą merginoms nesiūlė nei narkotinių, nei psichotropinių medžiagų. Kaltinamasis pridūrė, jog maždaug prieš savaitę, iki lemtingojo 2018 m. rugpjūčio 16-osios vakaro, kai J.Jankauskas su merginomis buvo užkluptas grįžusios žmonos, pas jį į namus buvęs atvykęs draugas, kuris buvo grįžęs iš Pietų Amerikos.

Vartojant alkoholį, draugas pasiūlė pavartoti kokaino, o kadangi jis buvo neblaivus, tai ir pabandė, todėl jo organizme ir galėjo likti kokaino pėdsakų. J.Jankauskas teigė, jog rugpjūčio 16-osios vakarą draugės atėjo pas jį, būdamos neblaivios, atsinešė šampano. Buvo vartojamas alkoholis, merginos gėrė šampaną, alų, jis – stipresnius alkoholinius gėrimus.

Galbūt vėl buvo žaidžiama domino, kortomis, bute grojo muzika, tačiau su merginomis jis nešoko. Apie narkotines ar psichotropines medžiagas kalbos nebuvo ir tokios medžiagos nebuvo vartojamos.

Nelauktai grįžusios sutuoktinės nenorėjo įleisti į butą, kad nekiltų šeimyninis konfliktas. Kaltinamasis teisme sakė, tą vakarą sutuoktinė įbėgusi į virtuvę šaukė: „Žiūrėkit, narkotikai.“ Jis buvo išmuštas iš pusiausvyros, plovė kriauklėje lėkštę. J.Jankauskas tvirtino, jog konflikto metu sutuoktinė dariusi viską, kad išprovokuotų konfliktą ir pareigūnai galėtų jį sulaikyti.

Nematė reikalo vykti į ligoninę duoti kraujo. Paėmus jo kraują buvo rasti narkotinių medžiagų dariniai. Neneigia vartojęs kokainą, bet tikrai ne su bute buvusiomis mergaitėmis ir ne tą dieną, o prieš kelias dienas.

Negali pasakyti, kaip narkotinių medžiagų dalelės atsirado ant jo rūbų, gal nuo tos lėkštės, kurią plovė, gal nuo merginų kontakto metu. Kokaino nebuvo rasta ir, jeigu jis tą dieną būtų vartojęs, tai būtų radę. J.Jankausko teigimu, mergaitės melavo, kad jis vartojo narkotines medžiagas.

Teismas įvertinęs teismo posėdyje ištirtus įrodymus konstatavo, kad 2018 m. rugpjūčio 16-17 dienomis kaltinamasis J.Jankauskas savo bute, žinodamas, kad E.P. L.A. yra nepilnametės, davė (platino) joms pavartoti narkotinės medžiagos kokaino. J.Jankausko atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Už padarytą nusikaltimą J.Jankauską teismas pripažino kaltu ir paskyrė jam bausmę laisvės atėmimą 6 metams, ją atliekant pataisos namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius