Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismas: Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius nuo pareigų buvo nušalintas teisėtai

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus Edvardo Kviatkausko skundą dėl jo nušalinimo iš pareigų, skundą atmetė kaip nepagrįstą, teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.
Kauno  tardymo izoliatorius
Kauno tardymo izoliatorius / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

E.Kviatkauskas prašė teismo panaikinti teisingumo ministro įsakymą nušalinti jį nuo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigų, pripažinti jį neteisėtu, grąžinti į buvusias pareigas taip pat prašė perkelti jį iš Kauno TI direktoriaus pareigų į Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojo pareigas ir išmokėti darbo užmokestį bei delspinigius už laikotarpį, kurį buvo nušalintas nuo pareigų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, kad naikinti teisingumo ministro įsakymą nėra jokio teisinio pagrindo, todėl atmetė pareiškėjo skundą kaip nepagrįstą.

 Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauno  tardymo izoliatorius
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauno tardymo izoliatorius

Kaip pažymima teismo sprendime, pareiškėjas buvo nušalintas nuo pareigų remiantis dviem pagrindais: dėl galimo poveikio pavaldiniams ir galimai padarius šiurkščius tarnybinius pažeidimus.

E.Kviatkauskas iki nušalinimo ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigas. Apie galimai padarytus tarnybinius nusižengimus pranešusi Rasa Kazėnienė eina Kauno TI Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės pareigas, taigi, pataisos pareigūnų hierarchinėje struktūroje ji buvo tiesiogiai pavaldi pareiškėjui. Visuose R.Kazėnienės raštuose teigiama, kad pareiškėjas jai ilgą laiką darė psichologinį spaudimą ir poveikį.

Anot teismo, nenušalinus pareiškėjo nuo pareigų, nebūtų buvęs užtikrintas tarnybinio patikrinimo eigos ir rezultatų objektyvumas. Teismas pabrėžia, kad vadovo nušalinimas nuo pareigų, kai tarnybinis patikrinimas pradedamas pataisos įstaigos vadovui, kuris galimai darė neteisėtą poveikį tos pačios sistemos darbuotojui, yra racionali, proporcinga ir pateisinama priemonė, užtikrinanti tyrimo eigos ir rezultatų objektyvumą ir kuri buvo pritaikyta nepažeidžiant administracinės diskrecijos ribų. Teismas pažymi, kad pareiškėjas buvo nušalintas nuo pareigų šiuo pagrindu teisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius