Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nepaleido į laisvę dėl tragiškos BMW avarijos prie Tapelių ežero suimto vilniečio

Arnoldas Maksimovas, įtariamas sukėlęs naktinę avariją prie Tapelių ežero, kurios metu žuvo žmogus, lieka suimtas.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienio popietę paskelbė, kad dėl tragiškos BMW avarijos (žr. susijusius straipsnius) suimtas vilnietis Arnoldas Maksimovas (gim. 1987 m.) ir toliau liks už grotų.

Teismas besąlygiškai atmetė A.Maksimovo ir jo advokato skundą dėl žemesnės instancijos teisėjo 2012 m. birželio 21 d. nutarties, kuria leista šį vairuotoją mėnesį laikyti suimtą.

Vilniečio ir jo gynėjo apeliacinį skundą nagrinėjo buvęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, po atleidimo dirbęs Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėju, o netrukus pakilęs karjeros laiptais ir prezidentės dekretu paskirtas aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju.

Skundo argumentus įvertinęs A.Valantinas nutarė, kad jie nepagrįsti, tad savo buvusio kolegos iš 2-ojo apylinkės teismo nutartį, kaip teisėtą ir pagrįstą, jis paliko galioti.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Algimantas Valantinas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Algimantas Valantinas

Šiandienė Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Ar prokuratūra kreipsis į teismą su prašymu pratęsti A.Maksimovui griežčiausią kardomąją priemonę ilgesniam nei mėnesio laikotarpiui, kol kas neaišku.

Ikiteisminio tyrimo pradžioje A.Maksimovas yra suimtas, nes abiejų instancijų teismai sutiko su prokuratūros argumentais. Jaunas vilnietis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, teismo. Vaikinas iki tragiškos avarijos niekur nedirbo ir nesimokė.

Be to, A.Maksimovas neturi tvirtų socialinių ryšių. Tuo tarpu už avariją, dėl kurios yra įtariamas, vairuotojui gresia labai griežta atsakomybė.

Dar viena rizika, kurios prokurorai norėjo išvengti – būdamas laisvėje įtariamasis gali paveikti tiriamos baudžiamosios bylos liudytojus.

Asmeninė nuotrauka iš lt.netlog.com/Arnoldas Maksimovas
Asmeninė nuotrauka iš lt.netlog.com/Arnoldas Maksimovas

Kaip žinoma, birželio 18-osios, pirmadienio naktį, apie vidurnaktį, sostinės pakraštyje, Karačiūnų gatvėje, važiuojant Tapelių ežero link, A.Maksimovas, vairuodamas automobilį BMW 530, padarė eismo įvykį, kurio metu žuvo keleivis Artūras K. (gim. 1986 m.). Nesuvaldytas galingas automobilis rėžėsi į pakelės medžius ir virto. 5-osios serijos BMW sedanas liko gulėti ant šono. A.Maksimovas vengdamas atsakomybės, pasišalino iš įvykio vietos.

Policijai paskelbus jo paiešką, vaikinas po kelių dienų pats prisistatė į nuovadą. Patikrinti, ar avariją vairuotojas sukėlė blaivus, nebebuvo galimybių. Tiesa, tai nesutrukdė Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdyboje pradėti ikiteisminio tyrimo, A.Maksimovui pareiškiant įtarimus padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 281 str. 6 d.

BK numato, jog tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

A.Maksimovas ikiteisminių apklausų metu kaltę pripažino tik iš dalies. Jis neneigia, kad vairavo BMW ir sukėlė avariją. Tačiau jis esą buvo blaivus, o pabėgo ir pasislėpė dėl to šoko – mėgindamas gaivinti draugą suprato, jog keleivis negyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius