-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05 /14:04

Teismas paskelbė verdiktą neįtikėtiną įvykių versiją sudėliojusiam ir žmoną Palangoje nudūrusiam gruzinui

Klaipėdos apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį 28-erių gruzinui, kuris pernai vasarį Palangoje nužudė 34-erių žmoną Svetlaną ir ketino nusižudyti pats, tačiau buvo operuotas, išgijo ir jam teko stoti prieš teismą. Gruzinas Gurami Lobjanidzė belangėje praleis 14 metų. Savo kaltės vyras nepripažino ir teisme pateikė, regis, sunkiai tikėtiną versiją.
Gruzinas Gurami Lobjanidze nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme
Gruzinas Gurami Lobjanidze nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Palanga

Kraupus nusikaltimas įvykdytas pernai vasario 27-osios naktį. 34-erių Lietuvos pilietė Svetlana Černyšova su vyru gruzinu Gurami atvykę iš Berlyno į nuomojamą butą S.Nėries gatvėje apsistojo meilės dieną, vasario 14-ąją. Čia būti jie ketino kol susitvarkys dokumentus kelionei į Vokietiją, kur pora gyveno ir gimė du jųdviejų sūnūs. Tame pačiame bute pora buvo apsistojusi ir anksčiau.

Teigiama, kad lemtingą moteriai vakarą prieš grįždamas į nuomojamą butą gruzinas siautėjo viename Palangos viešbučių, kol buvo išprašytas policijos. Neblaivus jis grįžo namo, o kas juose nutiko, jau niekas nesužinos.

Kilus konfliktui vyras trimis peilio dūriais pražudė savo žmoną, o vėliau, kaip manoma, suvokęs, ką padarė, ketino nusižudyti. Pagalbą į namus iškvietė pats G.Lobjanidzė. Medikai namuose aptiko negyvą moterį ir kvėpuojantį vyrą, ant kurio kūno rastos keturios durtinės žaizdos – subadytas pilvas, krūtinkaulis. Ant grindų mėtėsi kruvinas peilis. Moteris nužudyta trimis peilio dūriais į krūtinę.

Vyras teismui buvo pateikęs neįtikėtiną versiją – esą jie išgėrinėjo ir vienas kitam įrodinėjo begalinę meilę ir pjaustėsi venas. Pirmiausia kelis dūrius sau į krūtinę dūrė moteris, o vėliau tą patį darė jis pats. Ši versija pareigūnams pasirodė nereali.

Konfliktų poroje kildavo ir anksčiau, tačiau ikiteisminiai tyrimai dėl smurto šeimoje taip ir baigdavosi neprasidėję, nes sutuoktinio mušta Svetlana vyrui atleisdavo. Konfliktai poroje kildavo ir dėl gyvenamosios vietos, vyras norėjo grįžti į Gruziją, o moteris į Vokietiją, kur gyvena jos sesuo.

Konflikto metu namuose buvo ir tuomet dar vienerių ir dvejų mažyliai. Po kraupios nakties vaikai buvo apgyvendinti Palangos laikinos globos grupėje. Suradus poros giminaičius, mažyliai perduoti jiems. Šiuo metu jie gyvena pas senelius Gruzijoje.

Buvo neblaivūs

Prokuroro Arūno Saunoriaus teigimu, kaltinamasis nepripažino padaręs nusikaltimą, tikino esą sutuoktinė susižalojo pati, nuteistojo žodžiais, taip norėdama įrodyti savo meilę. Ekspertai teismo metu motyvuotai paaiškino, kad nukentėjusioji savo ranka tokių susižalojimų pasidaryti negalėjo.

Skirdamas bausmę teismas lengvinančia aplinkybe įvardijo sutuoktinės provokuojamąjį elgesį. Moteris, kaip paaiškėjo, buvo apgirtusi daugiau nei jos vyras, konflikto metu išvadino necenzūriniais žodžiais. Tokį elgesį teismas laikė provokuojančiu.

Paprasčiausiai tokia kaip meilės išraiška, ar tu galėtum tą padaryti dėl manęs, kaip aš galiu. Matydamas, kaip dūrė sau, tuo pačiu peiliu ir sau įsidūrė, - komentavo advokatas.

Prokuroro teigimu, nelaimės priežastimi tapo buitinis konfliktas apsvaigus nuo alkoholio. Susipykusi pora buvo ir prieš savaitę iki kraupaus nusikaltimo, tačiau neva susitaikė. Tai turėjo patvirtinti teismas, tačiau nespėjo, mat įvykdytas nusikaltimas.

Kad alkoholis tapo įvykių priežastimi sutinka ir kaltinamąjį gynęs advokatas Alius Galminas. Anot jo, Svetlanai buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, ji galimai nesusivokė aplinkoje ir buvo linkusi save žaloti.

„Jis pripažino, kad kai buvo konfliktas sudavė iš delno smūgį į veidą, nebuvo lik sužalojimų fizinių, paprasčiausiai buvo fizinis skausmas sukeltas. Tą pripažino, susitaikė, tačiau teismas nepripažino šio susitaikymo, kadangi įvyko nelaimingas atsitikimas, ko pasekoje moteris mirė, – situaciją komentavo advokatas, – Kaip nurodo kaltinamasis, buvo labai stipriai apsvaigus nuo alkoholio. Paprasčiausiai tokia kaip meilės išraiška, ar tu galėtum tą padaryti dėl manęs, kaip aš galiu. Matydamas, kaip dūrė sau, tuo pačiu peiliu ir sau įsidūrė. Tai kyla klausimas, kaip nurodo specialistai, ekspertai, kad ji negalėjo pati savęs susižaloti, klausimas, kaip jis pats save galėjo susižaloti. Tie sužalojimai buvo rimti, sunkus sveikatos sutrikdymas, grėsė gyvybei pavojus, galėjo irgi mirti, paprasčiausiai vienas mirė, kitas išgyveno.“

Pasak gynėjo, moteris buvo linkusi save žaloti, tiek Lietuvoje, tiek viešint Gruzijoje buvo atvejų, kai pjaustėsi rankas. „Gal neapskaičiavo smūgių ir nuo jų mirė“, - gynė kaltinamąjį advokatas.

14 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas gruzinas G.Lobjanidzė ketina apskųsti teismo sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius