Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pratęsė suėmimą nepilnamečių tvirkinimu kaltinamam Algimantui Ulvidui

Šiandien Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbta nutartis, kuria Algimantui Ulvidui pratęstas suėmimas trijų mėnesių laikotarpiui.
Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Algimantas Ulvidas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šioje baudžiamojoje byloje Algimantas Ulvidas yra kaltinamas jaunesnių negu šešiolikos metų asmens tvirkinimu (Baudžiamojo kodekso 153 str. 1 d.) bei disponavimu pornografinio turinio dalykais (BK 309 str. 2 d.).

15min primena, kad Kauno apylinkės teismo 2023 m. gegužės 3 d. nutartimi A.Ulvidui paskirtos kardomosios priemonės – namų areštas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, buvo pakeistos į suėmimą ir paskelbta jo tarptautinė paieška.

Praėjusių metų rugpjūčio 2 dieną jis buvo perimtas iš Danijos teisėsaugos rankų ir konvojuotas į Lietuvą pagal Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros išduotą arešto orderį.

Baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta jį atvesdinti, tačiau spruko iš šalies, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje praėjusių metų balandį teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturi epizodai dėl 5 jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius