Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas:savo kūdikį nužudęs tėvas turės kalėti ilgiau

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė Klaipėdos apygardos teismo 2012 m. gegužės 25 d. nuosprendį ir perkvalifikavo trisdešimtmečio Vytauto Jaramino veiką iš neatsargaus gyvybės atėmimo į mažametės dukters nužudymą netiesiogine tyčia.
Antrankiai
Antrankiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyras vietoj 2 metų atvirojoje kolonijoje turės praleisti 9 metus pataisos namuose. 

Nuosprendis pakeistas dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, neteisingai paskirtos bausmės  ir teismo išvadų neatitikimo faktinėms bylos aplinkybėms. 

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad 2011 m. liepą V. Jaraminas supyko, jog pamaitinta dukrytė atpylė maistą ir verkė, nenurimo, ją mažoje patalpoje vartė, purtė, dėl ko vaiko galva atsitrenkė į stalą ir lovą. Vyras veikė netiesiogine tyčia, t.y. turėjo suvokti, kad tokio amžiaus vaiko vartymas bei purtymas mažoje patalpoje gali būti pavojingas jo sveikatai ir net gyvybei, tačiau net tik kad neatsisakė tokio elgesio, bet ir nuslėpė nuo vėliau atvykusių medikų sužalojimo pobūdį. Mergaitė patyrė galvos traumą ir po kelių dienų mirė. Tokiu elgesiu vyras parodė abejingumą galimiems padariniams, t.y. veikė netiesiogine tyčia. 

Pirmosios instancijos teismas buvo nustatęs, kad vyras dukrą sužalojo netyčia. Lietuvos apeliacinis teismas nustatė, kad V. Jaramino fizinis poveikis nepilnų 3 mėn. amžiaus kūdikio kūnui (jo vartymas, purtymas, neprilaikant galvos) kaip fizinis smurtas pirmosios instancijos teismo tinkamai nebuvo įvertintas. 

Apeliaciniame skunde prokurorai prašė pripažinti V. Jaramino veiką nužudymu ir skirti jam 14 metų laisvės atėmimo bausmę. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį skundusi mergytės mama prašė V. Jaraminą paleisti iš laisvės atėmimo vietos, kad jis galėtų padėti išlaikyti jų sūnų. Moteris nesutiko su prokuroro pozicija ir manė, kad vyras negalėjo sužaloti dukros, vaikus labai mylėjo.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius