Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sutiko areštuoti Mariaus Gelažniko turtą (video)

Ginče tarp prieštaringos reputacijos verslininko ir Kęstučio Blizniko siekdamas užtikrinti šio mediko pareikšto civilinio ieškinio reikalavimus, teismas sutiko taikyti laikinąsias apsaugos priemones M.Gelažniko turtui už 100 tūkst. litų.
Teismas pritarė advokato A.Paulausko pozicijai, kad šioje byloje būtina taikyti M.Gelažniko turto areštą.
Teismas pritarė advokato A.Paulausko (kairėje) pozicijai, kad šioje byloje būtina taikyti M.Gelažniko turto areštą. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė tenkinąs mediko K.Blizniko ir jo atstovo Andriaus Paulausko prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones M.Gelažniko turtui.

Teismas nutarė areštuoti M.Gelažniko kilnojamojo ir nekilnojamojo turto  už 100 tūkst. litų, draudžiant juo disponuoti. Tokio turto neradus ar jo esant nepakankamai, teismas leido areštuoti M.Gelažniko sąskaitose esančias lėšas.

Rasti areštuotiną turtą įpareigotas pats nukentėjusiuoju bei civiliniu ieškovu pripažintas medikas, tai K.Bliznikas galės padaryti kreipdamasis į antstolį. Saugoti turtą, kuris bus areštuotas, teismas įpareigojo patį M.Gelažniką.

Kaip trečiadienį rašė 15min.lt, vakar Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas taikinamajame posėdyje toliau nagrinėjo šundakdariu viešai išvadinto mediko K.Blizniko privataus kaltinimo skundą ir jo mirtino priešo M.Gelažniko priešieškinį.

Nerimą sukėlė vieša informacija

Kaip žinoma, šioje baudžiamojoje byloje iš M.Gelažniko už įžeidimą bei šmeižimą per visuomenės informavimo priemones medikas reikalauja 100 tūkst. litų neturtinės žalos kompensacijos, savo ruožtu verslininkas siekia nubausti K.Blizniką už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo ir netgi žmogaus veiksmų laisvės varžymą.

Ruošdamasis bylai, mediko K.Blizniko interesams teisme atstovaujantis teisininkas A.Paulauskas perskaitė šiandienę 15min.lt publikaciją „Statybų inspekcijos vertinimu, Marius Gelažnikas nusispjovė į visą visuomenę“.

Be to, prieš keletą savaičių A.Paulauskas 15min.lt buvo skaitęs, kad M.Gelažnikas nevykdo teismo nurodymų, jo ieško antstoliai.

Atsižvelgdamas į paviešintą su kita byla susijusią informaciją, teisininkas trečiadienį byloje dėl šmeižto pareikalavo priimti sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių: taikyti turto areštą, o neradus M.Gelažniko turto – areštuoti jo banko sąskaitas. Tokios priemonės, anot A.Paulausko, reikalingos, kad nekiltų kliūčių patenkinti civilinio ieškinio reikalavimus, jei teismas pripažintų M.Gelažniką kaltu dėl šmeižto.

Bylą nagrinėjanti teisėja Renata Smalinskaitė sutiko su advokato pozicija. „Teismas turi imtis visų priemonių civiliniam ieškiniui įvykdyti“, – nutartyje dėl arešto pabrėžė teisėja.

R.Smalinskaitė pabrėžė, kad sprendimą dėl laikinojo nuosavybės teisių apribojimo teismas gali priimti ir šioje bylos stadijoje, kitaip tariant, areštuoti turtą leidžiama ir dar neįrodžius atsakovo kaltės.

Ginčas virsta grandiozine byla

Išvakarėse, trečiadienį, taikinamąjį posėdį rengusi teisėja R.Smalinskaitė išnaudojo visas galimybes baigti ginčą šalių taikos susitarimu.

Ketvirtadienį teismas paskelbė, kad perduoda bylą nagrinėti teisiamajame posėdyje, jis vyks kovo 16 dieną.

Teismo nutartyje teigiama, kad K.Bliznikas pripažįstamas nukentėjusiuoju ir civiliniu ieškovu, o M.Gelažnikas – atsakovu. Teisiamajame posėdyje bus svarstomas ir M.Gelažniko priešieškinys, kuriuo prašoma nuteisti mediką.

Į teisiamąjį posėdyje nutarta kviesti abu šio ginčo pagrindinius herojus. Klausimą dėl būtinybės apklausti liudytojus teismas nutarė spręsti vėliau, po ieškovų ir atsakovų aplausos.

Vien M.Gelažnikas yra pareiškęs norą iškviesti į teismą ir apklausti mažiausiai dešimt asmenų.

Taip pat teismas nutarė išsireikalauti iš medicinos įstaigų, kur buvo gydomas M.Gelažnikas, daugybę dokumentų, tarp jų ir verslininko ligos istoriją.

Iš klinikos, kurioje buvo operuojama M.Gelažniko ranka, teismas bandys gauti nuotraukas ir filmuotą medžiagą, jei pasitvirtins verslininko advokato turimi duomenys, kad vaizdas buvo fiksuojamas.

Teismas taip pat laukia tiek K.Blizniką, tiek M.Gelažniką charakterizuojančios standartinės informacijos: apie teistumą, įvairias priklausomybes, ligas.

VIDEO: 15min.lt - Gelažnikas posėdyje, kuriame paprašyta areštuoti jo turtą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius