-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tėvams, kurie neblaivūs stūmė vaiko vežimėlį keliu Maišiagala–Dūkštos, vairuotojas iškvietė policiją

Pilietišką vairuotoją netoli Dūkštų gyvenvietės (Vilniaus r.) pašiurpino, kaip nesaugiai du suaugusieji, kurie atrodė akivaizdžiai neblaivūs, stumia kūdikio vežimėlį. Patruliai sutiko atvykti į įvykio vietą tik po ilgų įkalbinėjimų.
Galimai neblaivūs tėvai kelyje Maišiagala – Dūkštos
Galimai neblaivūs tėvai kelyje Maišiagala–Dūkštos / Kadras iš video medžiagos

„Neadekvatūs tėvai su mažamečiu vaiku mums pravažiuojant Dūkštų kaimą vos nepalindo po ratais“, – į portalą kreipėsi sunerimęs vairuotojas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), nelikęs abejingas tokiam atsainiam požiūriui į eismo saugumą ir kūdikio gyvybę.

Situacija, kuri nufilmuota mobiliojo telefono vaizdo kamera, užfiksuota antradienio vakarą.

Liepos 7 d. apie 20.20 val. keliu Maišiagala–Dūkštos važiavę vairuotojai matė, kaip namo keliauja iš pažiūros neblaivi porelė – svirduliuojantys moteris ir vyras dar stūmė vaikišką vežimėlį, kuriame buvo maždaug vienų metų mažylis. Šeima keliavo važiuojamąja dalimi prieš eismą, tiesa, šaligatvio čia ir nėra.

VIDEO: Pėsčiųjų elgesys kelyje Maišiagala - Dūkštos

„Negalėjome to praleisti pro akis, kai su mažu vaiku visiškai girti tėvai taip keliauja namo. Šią situaciją nufilmavome ir iškvietėme policiją, kad patikrintų ir imtųsi atitinkamų priemonių. Beje, paskambinus policijai dar teko įkalbinėti, kad patruliai atvyktų. Vis ieškojo priežasčių, kodėl nereikia vykti – esą jei tėvai jau namie, nebereikia vykti į iškvietimą (nors vaikas buvo paliktas vienas lauke...). Įtikinome tik argumentavę, kad vaikas vežimėlyje yra kūdikis (plikas), vežimėlis, beje, sulūžęs, ir apskritai tėvai yra visiškai nebepajėgūs rūpintis vaiku“, – pasakojo vairuotojas.

15min.lt vietos gyventojai pasakojo, kad ši šeima Dūkštose yra žinoma, ji yra vaiko teisių apsaugos specialistų akiratyje. Tiesa, vieną sykį šios tarnybos darbuotojai buvo surengę netikėtą patikrinimą, ir pamatytas vaizdas visus nustebino: tėvai buvo blaivūs, vaikas prižiūrėtas, namai daugmaž tvarkingi, šaldytuvas – pilnas maisto.

Tačiau kaimynai kalba, kad šios poros pomėgis išlenkti taurelę yra tapęs gyvenimo būdu. Moteris į Dūkštas atsikraustė su dviem vaikais, čia su naujuoju širdies draugu susilaukė ir trečiojo. Vyresni vaikai paprastai lanko darželį, tikėtina, kad ten auklėtojos jais pasirūpina.

Kokie šį kartą policijos surengto patikrinimo rezultatai, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius