-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvų nužudymu Vilniaus rajone įtariamas vyras uždarytas į Rokiškio psichiatrinę

Kraupią dvigubą Špilevskių šeimos žmogžudystę tiriantys pareigūnai sulaukė rimtos medikų pagalbos. Policininkams nebereikia patiems saugoti įtariamojo, nes jis perduotas specialistams, kurie išmano, kaip tokiais atvejais elgtis. Tačiau, jei bus nuspręsta, kad yra būtina atlikti išsamią vyriškio psichiatrinę ekspertizę, jį vėl reikės vežti į kitą specializuotą įstaigą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min ketvirtadienį sužinojo, kad įtariamasis dėl pedagogų poros nužudymo Karužiškių kaime išvakarėse iš sostinės buvo išvežtas į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos (VTPT) Rokiškio teismo psichiatrijos skyrių.

Taip teisėsaugininkai išsprendė prieš tai susiklosčiusią nestandartinę situaciją, kai teismas suteikė leidimą šį įtariamąjį laikyti suimtą, tačiau fiziškai nebuvo galimybės išvežti vyrą į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Pravieniškėse. Mat ši ligoninė pastaruoju metu dėl personalo trūkumo yra netekusi licencijos teikti stacionarines psichiatrijos paslaugas.

Ikiteisminį tyrimą vykdančios ir už suimtojo saugumą atsakingos Vilniaus apskrities policijos vertinimu, Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje yra sudarytos sąlygos užtikrinti tiek įtariamojo apsaugą, tiek profesionalių jam būtinų sveikatos paslaugų teikimą.

15min atkreipia dėmesį, kad Rokiškyje gali būti atliekamos tik ambulatorinės teismo psichiatrijos ekspertizės baudžiamosiose bylose nesuimtiems asmenims.

Šiuo atveju situacija yra kitokia: įtariamasis suimtas. Pirmiausia, turi būti nuspręsta, ar apskritai šiam įtariamajam gali pakakti ambulatorinės ekspertizės. Priešingu atveju turės būti paskirtas išsamus, stacionariniu vadinamas tyrimas, visoje Lietuvoje atliekamas tik vienoje įstaigoje – VTPT Rokiškio teismo psichiatrijos skyriuje.

Kraupi žmogžudystė paaiškėjo praėjusį pirmadienį, kai Vilniaus rajone buvo rasta negyva pensininkų, buvusių pedagogų pora. Nusikaltimu įtariamas aukų sūnus sulaikytas įvykio vietoje. Nuo pat pradžių jis elgėsi neadekvačiai. Jei ekspertai patvirtintų, kad 34 metų vyras nepakaltinamas, dėl nužudymo jis negalėtų būti teisiamas, teismas tik spręstų klausimą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių jam skyrimo.

Suprasti akimirksniu

  • Kaip nustatė ekspertai, dvigubu nužudymu yra paženklintas Motinos dienos vakaras, kruvini įvykiai Vilniaus rajone galėjo dėtis sekmadienio apie 20 val.
  • Gegužės 8 d. apie 10 val. 40 min., Karužiškių viensodyje, savo namuose, rasti nužudyti buvusi mokytoja Teresa (gim. 1945 m.) ir matematikos dėstytojas Edvardas (gim. 1935 m.) Špilevskiai. Kūnai su daugybiniais sužalojimais galvose.
  • Šokęs, dainavęs ir kitaip neadekvačiai elgęsis įtariamasis sūnus (gim. 1983 m.) sulaikytas ir uždarytas į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę.
  • Pareigūnai nelaukė, kol baigsis 48 val. sulaikymo terminas - gegužės 9 d. ligoninėje surengtas išvažiuojamasis posėdis ir teismas leido laikyti šį įtariamąjį suimtą 3 mėn.
  • Išvežti suimtojo į ligoninę Pravieniškėse nebuvo galimybės, todėl pareigūnams teko saugoti vyriškį Naujojoje Vilnioje iki gegužės 10 d. vakaro, kuomet nutarta išvežti jį į Rokiškio psichiatrinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius