-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomo Fedosejevo dingimas: trys paros (ne)vilties

Varėnoje per muzikos festivalį „Tamsta muzika“ dingusio talentingo vilniečio Tomo Fedosejevo paieškos per tris paras nedavė jokių rezultatų.
Festivalis „Tamsta muzika 2012”
Draugai pasigedo Tomo festivalio „Tamsta muzika 2012” šurmulyje. / Aurelijos Kupetytės nuotr.

Tomas Fedosejevas dingo kaip į vandenį. Per tris paieškų paras pareigūnai ir artimieji neapčiuopė nieko, kas leistų įminti Tomo dingimo paslaptį.

Tačiau Varėnos rajono policijos komisariate antradienio popietę portalą 15min.lt informavo, kad T.Fedosejevo paieškos byla tiriama nemažinant apsukų: aktyviai atliekami visi reikiami veiksmai, keliamos ir tikrinamos versijos.

Kaip skelbė 15min.lt, jaunas ir gabus elektronikos specialistas T.Fedosejevas (gim. 1988 m.) penktadienį išvyko į festivalį „Tamsta muzika 2012“ Varėnoje.

Šeštadienio rytą draugai jo pasigedo, vaikino motina – žinoma menininkė Laimutė Fedosejeva, netrukus kreipėsi į policiją.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Fedosejevas
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Fedosejevas

Paskutinį kartą Tomas buvo matytas, kai festivalio scenoje penktadienio vakarą koncertavo Andrius Mamontovas.

Pareigūnai deda pastangas

„Tai ne maišelis cukraus, dingęs kažkur iš namo. Yra dingęs žmogus! Yra skirta pajėgų, kiek įmanoma, ir dirbama,“ – antradienį portalui 15min.lt sakė Varėnos policijos tyrėjas Vytautas Batulevičius, kurio balse netrūko ryžto surasti dingusįjį.

Ieškančiųjų dėmesys labiausiai nukreiptas į Varėnos jūrą, kurios saloje savaitgalį šurmuliavo muzikos festivalis. Juolab festivalio lankytojams buvo įrengti įvairūs atrakcionai, dalis kurių buvo susiję su nusileidimu į vandenį.

Savaitgalį ir pirmadienį vandens telkinio dugną žvalgė narai. Antradienį gelbėtojai į Varėnos jūrą jau nebenardė, tačiau vandens telkinys ir toliau atidžiai nuolat stebimas.

Muzikos festivalio vietą iš visų pusių supa Varėnos jūra, todėl ieškančiųjų žvilgsniai labiausiai krypsta į šį vandens telkinį.

„Visos versijos yra keliamos ir visos versijos yra tikrinamos“, – tyrėjas V.Batulevičius pabrėžė, kad pareigūnai aiškinasi ne tik nuskendimo, bet ir kitas galimas Tomo dingimo priežastis.

Į Tomo paieškas buvo įsitraukę ne tik dingusiojo artimieji, policijos pareigūnai bei narai, bet ir kinologai su tarnybiniais šunimis, netgi kariai.

Tyrėjai stengiasi pasikalbėti su kuo daugiau asmenų, lemtingą vakarą mačiusių Tomą ar apskritai galinčių suteikti vertingos informacijos apie jo dingimą. Apklausos tęsiamos iki šiol.

Motina pati patikrino stovyklavietę

„Išieškojau visą stovyklavietę, išklijavome plakatus su sūnaus nuotrauka, pranešėme policijai. Dabar yra dvi versijos: arba pasiklydo, arba nuskendo ežere“, – „Lietuvos žinios“ antradienį cituoja nerimo prislėgtą menininkę, Tomo mamą L.Fedosejevą.

Motinai sūnaus draugai yra paaiškinę, jog per festivalį jie „pametė“ Tomą minioje. Bičiuliai dėl T.Fedosejevo sunerimo paryčiais, ėmė jo ieškoti, o kai nerado, paskambino vaikino tėvams.

„Jo draugai studentai kreipėsi į žiniasklaidą. Aš pati dar to nedariau, per artimiausias porą dienų turėtų paaiškėti, ar jis nuskendo. Tada jokios pagalbos jau nebereikės, tik užuojautos“, – dienraščiui kalbėjo moteris. Tačiau L.Fedosejeva nori tikėti, kad sūnus tiesiog pasiklydo. Tokiu atveju ketinama prašyti, kad padėti ieškoti vaikino atvyktų kuo daugiau savanorių.

Talentinga šeima

15min.lt primena, kad Tomo pavardė viešoje erdvėje figūravo lygiai prieš dvejus metus.

2010 m. liepą Lenkijos sostinėje Varšuvoje vyko kompanijos „Microsoft“ tarptautinio turnyro „Imagine Cup 2010“  finalas, kuriame 400 finalininkų, atrinktų iš daugiau nei 325 000 dalyvių visame pasaulyje, pristatė idėjas, susijusias su IT ir jų taikymu. Lietuvai šiame konkurse atstovavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komanda, kurios lyderis buvo T.Fedosejevas. Kaip rašė laikraštis „Verslo žinios“, užpernai „Imagine Cup“ turnyre dalyvavusi lietuvių studentų komanda iš VGTU buvo sėkmingai įkopusi į antrąjį turą, tačiau teisės dalyvauti finale neiškovojo. Lietuviai pristatė įrenginį, kuris, įmontuotas į automobilį ir naudodamas įvairius jutiklius, realiu laiku gali rinkti informaciją apie aplinkos taršą ir išmetamųjų dujų kiekį.

Išskirtiniais gabumais apdovanota ir Tomo mama, šiuo metu sūnaus dingimo prislėgta vilnietė L.Fedosejeva. Kaip yra pasakojęs interneto dienraštis bernardinai.lt, Kaliningrade gimusios tautodailininkės L.Fedosejevos kūrybos objektas – medžio raižiniai, ekslibrisai, popieriaus karpiniai. Pastarųjų menininkės kūryboje yra daugiausia. Tautodailininkė surengė ne vieną parodą, jos kūriniais domisi ir galerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius