-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 29 /14:38

Vyras nušovė žmoną policininkę ir nusižudė: darbą po tragedijos Šalčininkuose paskutiniai baigė ugniagesiai

Šalčininkuose penktadienio rytą vyras nušovė moterį. Nelaimė apie 6 valandą įvyko šeimos namuose. 1982 metais gimusi moteris buvo ilgametė policijos pareigūnė. Beveik prieš dešimtmetį Šalčininkų rajone jau buvo nutikusi panaši tragedija. Šįkart kriminalistikos ekspertai, tyrėjai ir kitų sričių specialistai įvykio vietoje darbavosi net 8 valandas.

Įvykio vietoje tyrėjai dirbo visą pamainą

Kaip iš įvykio vietos informavo 15min Teisėsaugos aktualijų žurnalistas Saulius Chadasevičius, po įvykio praėjus net 8 valandoms prie nužudytos pareigūnės šeimos namo nebeliko šurmulio.

Prieš tai, nuo ryto iki popietės, čia dirbo gausios pareigūnų pajėgos – tyrėjai, ekspertai. Atvyko ir keletas asmenų iš artimos aplinkos. Visas skersgatvis, kuriame stovi šeimos namas, iki pietų buvo užtvertas STOP juostomis.

Paskutinis tarnybų ekipažas iš įvykio vietos išvyko 14.37 val. Netikėta – misiją nusikaltimo ir tragedijos vietoje paskutiniai užbaigė ugniagesiai gelbėtojai. Jiems teko dalia ir nuplauti kraujo dėmes.

Saugojo vietą, rinko įkalčius

Atlikus neatidėliotinus veiksmus, velionio kūnas buvo įkeltas į ritualinių paslaugų įmonės mikroautobusą, tačiau ši transporto priemonė apie valandą niekur nejudėjo.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Svarstyta, kad velionė moteris bus gabenama vėliau ir atskiru transportu. Apie 12.20 val. pirmasis mikroautobusas išvažiavo į teismo medicinos ekspertų padalinį.

Tuo metu ekspertai bei tyrėjai ir pietų metu liko rinkti įkalčių, fiksuoti aplinkybių įvykio vietoje.

Nuo smalsuolių teritorija visą laiką buvo saugoma tiek STOP juostomis, tiek pareigūnų pastangomis.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jo pagrindas – tyčinė žmogžudystė. Jei pasitvirtintų, kad galimas įtariamasis yra būtent nusižudęs asmuo, bylą tektų nutraukti, nes atsakomybė nebegalima.

Kaimynai pažinojo šeimą

Kaip 15min pasakojo šios sodų bendrijos gyventojai, jiems ši šeima, kurioje įvyko tragedija, buvo žinoma kaip tvarkinga, gera.

Apie kokius nors konfliktus ar sutuoktinių tarpusavio nesutarimus kaimynai nėra girdėję. Šeima šį namą pasistatė savo pastangomis, tik neseniai įsikūrė, kai kuriuo ūkinius dalykus dar tik tvarkėsi.

VIDEO: Šalčininkų tragedijos liudininkai: gera šeima buvo, statė namą savo jėgomis

Apie tragediją pranešė dukra

Policijos duomenimis, 1980 metais gimęs vyras po įvykio pats nusižudė.

Įvykio vietoje dirba pareigūnai. Apie įvykį pranešta ankstų penktadienio rytą – apie 6.05 val. Apie nušautą mamą policijai pranešė nepilnametė jos dukra.

15min duomenimis, našlaičiais liko du vaikai – mergaitei 15 metų, berniukui vos ketveri.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad pranešimas apie incidentą gautas apie 6 val. 05 min. Policijai skambinusi pareigūnės dukra sakė, kad namuose jos tėvas ką tik nušovė mamą ir dabar vaikšto su ginklu. Atlėkę policijos pareigūnai rado moters kūną su šautinėmis žaizdomis, o netrukus aptiko ir vyro lavoną.

„6.05 val. gautas pranešimas, kad vyras ginklu mirtinai sužeidė moterį“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

VIDEO: Šalčininkų tragedijos vietoje dirba pareigūnai

15min duomenimis, vyras žmoną nušovė namuose, po įvykdyto nusikaltimo išėjo į lauką, tuomet dukra paskambino bendruoju pagalbos numeriu. Pareigūnės vyras atėmė sau gyvybę lauke.

Vyras gimęs 1980-iais, o jo žmona – 1982 metais.

Mirusi moteris buvo ilgametė Šalčininkų policijos komisariato tyrėja. Šaltinių teigimu, pastaruoju metu šeimoje galėjo būti daug konfliktų. Tiesa, kiek skiriasi šaltinių žinios apie nesutarimų laiką: vieni juos įvardija žodžiais "anksčiau, praeityje“, kiti sako, kad ir pastaruoju metu.

Ginklą laikė legaliai

„Bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl artimo žmogaus nužudymo“, – teigė J. Samorokovskaja.

Šiuo metu į įvykio vietą išvykę kriminalistai, kurie aiškinasi aplinkybes. Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja 15min patvirtino, kad vyras turėjo registruotą legaliai laikomą ginklą. Ar juo ir buvo pasinaudota šio įvykio metu – aiškinamasi.

Tragedija įvyko nuosavame mūriniame vieno aukšto name, esančiame Šalčininkų pašonėje, greta bažnyčios įsikūrusioje sodų bendrijoje.

15min fotografas Lukas Balandis teigė, kad įvykio vietoje šiuo metu dirba gausios pareigūnų pajėgos, atvykusios tiek specialiais ženklais pažymėtais, tiek nežymėtais tarnybiniais automobiliais. Iki šeimos namo eismas užtvertas. Aplinkinių namų gyventojai įvykio vietoje kol kas nesibūriuoja.

Ilgametė pareigūnė

15min žiniomis, nužudyta pareigūnė dirbo Šalčininkų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąja tyrėja. Pareigūnė taip pat atliko ir bendruomenės pareigūnės funkcijas, dalyvaudavo įvairiuose prevenciniuose renginiuose švietimo ir ugdymo įstaigose.

Vilniaus AVPK atstovė Julija Samorokovskaja nurodė, kad pareigūnė policijoje dirbo 18 metų.

Prireikė ugniagesių gelbėtojų

Paskutinieji iš įvykio vietos išvyko ugniagesiai gelbėtojai. Jų atvykimas į nužudymo ir savižudybės vietą apskritai tapo staigmena, nes pagal įvykio aplinkybes, jų asistavimas neatrodė būtinas.

Paprastai gaisrininkai kviečiami, kai tyrimo tikslais reikia išlaužti spyną ar seifą, patekti į sunkiai prieinamą pagalbą, iškelti sudėtingai užstrigusį žmogų ar pan.

Šiuo atveju veiklos registre ugniagesių iškvietimas įvardintas kaip pagalba policija. Teigiama, kad nebuvo kitos tarnybos, galėjusios operatyviai ir efektyviai pasirūpinti fiziškai sutvarkyti įvykio vietos. Stipria vandens čiurkšle buvo plaunamas kiemas, gatvelėje stovinti mašina, pastato fasadas. Pareigūnams reikėjo pasirūpinti, kad niekur neliktų matomų kraujo pėdsakų.

15min nuotr./Ugniagesiai įvykio vietoje
15min nuotr./Ugniagesiai įvykio vietoje

Ši misija buvo sunkesnė, nei atrodė iš pradžių. Ugniagesiai, regis, baigė darbą ir išvyko. Tačiau po keliolikos minučių ekipažui teko apsilankyti dar kartą, vėl mėginant nuplauti visus pėdsakus. Soduose išlieta daug vandens, gatvelėmis bėgo upeliai, tartum po gaisro gesinimo.

Vicemero šeimos tragedija

Beveik prieš dešimtmetį Šalčininkų rajone jau buvo nutikusi panaši tragedija. Visuomenę sukrėtusi tragedija, susijusi su tuomečio ilgamečio Šalčininkų rajono vicemero 51 metų Andžejaus Andruškevičiaus šeima, įvyko 2015 m. rudenį.

Tuomet Eišiškėse pasklidus kalboms, esą politiko sutuoktinė turi draugą, ūmaus būdo vicemeras savo namuose nušovė jaunesnį vyrą (žmonos vaikystės bičiulį) ir nusižudė pats.

Atostogų išėjęs A.Andruškevičius įkalbino vyrą atvažiuoti pasikalbėti. Kas Andruškevičių namuose įvyko, težino abu vyrai, bet viskas baigėsi šūviais – A.Andruškevičius nušovė vyrą namo viduje, o išėjęs į lauką paleido mirtiną šūvį ir į save. Politikas į nužudytą vyrą paleido daug šūvių. Jis šaudė iš dviejų pistoletų.

Iki nusikaltimo ir tragedijos politikas su žmona augino du vaikus. Po trejų metų rastas negyvas ir politiko sūnus, baigęs gyvenimą savižudybe.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius