-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys nusikaltėliai, sėdėdami už grotų, subūrė sukčių gaują ir apgavo šimtus žmonių

Šiaulių apylinkės teisme vėl nepradėta nagrinėti byla, kurioje, anot prokurorų, pirmą kartą „susemta“ visa sukčių grupuotė – nuo organizatorių iki „kojų“. Paradoksalu, kad viskas kruopščiai buvo valdoma iš Alytaus pataisos namų. Čia kalintys organizatoriai laisvai naudojosi telefonu ir internetu.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių apylinkės teismo atstovė spaudai Nijolė Damulė pranešė, kad sukčiavimo byloje prieš teismą stoja 38 asmenys (32 vyrai, 6 moterys). Prokuroras Žydrūnas Kungys pabrėžia, jog byla yra išskirtinė, nes yra žinomi visi nusikaltimo dalyviai.

Teismas jau antrą kartą atidedamas, nes ne visi dalyviai susipažino su bylos medžiaga. Bylą sudaro pusšimtis tomų.

Visi 38 asmenys kaltinami sukčiavimu organizuotoje grupėje. Veiksmas dažnai vykdavo pagal vieną scenarijų.

Žmogus sulaukdavo skambučio neva iš pareigūnų, kurie pranešdavo apie nusikalstamai naudojamą žmogaus sąskaitą. Tuomet jau kitas asmuo prisistatydavo kitu pareigūnu, kuris iškvosdavo visus elektroninės bankininkystės duomenis. Tai tik vienas epizodas, kurių buvo ne vienas šimtas.

Informuojama, kad nuo 2012 metų birželio iki tų pačių metų lapkričio mėnesio vykdytojai skambindavo žmonėms ir įvairiais būdais bandydavo išvilioti jų pinigus.

Kaltinamieji prisistatydavo banko, policijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, prokuratūros ar ligoninės darbuotojais.

Dažniausiai skambinusieji bandydavo įtikinti aukas, kad per jų sąskaitas „plaunami“ pinigai, todėl norint užkirsti kelią minėtiems nusikaltimams būtina padiktuoti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės slaptažodžius ir kodus. Jauniausiai nukentėjusiajai dabar yra 30 metų. Vyriausiajai – greit 80.

Trys iš kaltinamųjų įvardijami kaip pagrindiniai organizatoriai. Tai 42-ejų Remigijus Krasnickas, 39-erių Erikas Vertelis ir penkiasdešimtmetis Artūras Pilipavičius.

Trys iš kaltinamųjų įvardijami kaip pagrindiniai organizatoriai. Tai 42-ejų Remigijus Krasnickas, 39-erių Erikas Vertelis ir penkiasdešimtmetis Artūras Pilipavičius.

Kraupiausiai šioje byloje atrodo kauniečio R.Krasnicko dosjė. Pastarąjį kartą jis buvo teistas už narkotikų platinimą. Penkis kertus teistas vyras, bylos duomenimis, organizavo 410 epizodų.

Kartu atliekantys bausmę asmenys buvo jo padėjėjai, o laisvėje esantys dirbo „kojomis“ – nueidavo iki savo aukos paimti pinigų. Tyrimo duomenimis, sukčiai skambino fiksuoto ryšio telefonais, kuriuos rado telefonų knygose.

Už narkotikus teistas ir aukštąjį išsilavinimą turintis raseiniškis E.Vertelis dalyvavo ir organizavo 351 sukčiavimo epizodą.

Šiaulietis A.Pilipavičius byloje minimas nepalyginamai mažiau epizodų – tik 22-uose. Paskutinį kartą jis buvo teistas už žmogžudystę. Birželio mėnesį vyras jau turėjo išeiti į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius