Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai gelbėjo į šulinį pliumptelėjusią moteriškę

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai apibendrino informaciją apie praėjusios paros gaisrus ir specialias operacijas.
Šulinys ir kibiras
Šulinys ir kibiras / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje įregistruoti 109 gaisrai, 76 iš jų – atvirose teritorijose. Aukų juose pavyko išvengti, tačiau viename gaisre 2 gyventojai buvo traumuoti, pažymima penktadienį PAGD atstovų išplatintame pranešime.

Praėjusią naktį, po vidurnakčio, gaisras kilo Kaune, K.Griniaus gatvės daugiabučio namo 5-ame aukšte esančiame bute. Atskubėję ugniagesiai iš uždūminto buto spėjo išvesti 86-erių metų buto šeimininkę, o jos 91-erių metų vyras sugebėjo išeiti į laiptinę pats dar iki ugniagesių atvykimo. Abu apsinuodijusius dūmais senolius greitoji išvežė į ligoninę. Per gaisrą virtuvėje sudegė šaldytuvas, apdegė baldai, aprūko butas. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Dar vienas butas ketvirtadienį apie 9 val. 30 min. užsidegė Druskininkuose, M.K.Čiurlionio gatvės daugiabučio namo pirmame aukšte. Gaisro metu apdegė kambario plastikinis langas, televizorius, minkštas baldų kampas, aprūko butas. Ugniagesiai iš viršutinių aukštų evakavo 4 gyventojas. Ir šio gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Tą pačią dieną apie 14 val. 50 min. Vilniuje, Kapsų gatvėje, užsiliepsnojo sublokuoti mūriniai sandėliukai. Per gaisrą sudegė sandėliukų stogas, išdegė 5 patalpų vidus.

Apie 19 val. 10 min. Vilniuje, Pramonės gatvės gale, užsidegė kol kas nenustatyto savininko sodo namelis. Gaisro metu sudegė medinis pastatas, išdegė prie jo apie 50 arų žolės. Dar vienas nenustatyto savininko sodo namelis šiąnakt apie 1 val. užsiliepsnojo ir sudegė Radviliškio rajone, Pavartyčių kaime. Šių gaisrų aplinkybės tikslinamos.

Apie 20 val. Tauragėje, Vytauto gatvėje, prie parduotuvės „Izabela“, užsiliepsnojo automobilis BMW 320. Atskubėjus ugniagesiams mašina jau degė atvira liepsna. Per gaisrą išdegė automobilio salonas, apdegė dažai, deformavosi kėbulas, nuo karščio išdužo visi stiklai.

Apie 22 val. 45 min. Kaišiadorių rajone, Pamierio kaime, užsidegė UAB „Euromiškas” priklausantis krovininis automobilis MAN TGA. Gaisro metu stipriai apdegė mašina ir apie 5 kub. m medienos atraižų.

Apie 21 val. gaisras kilo Kelmės rajone, Vidsodžio kaime stovėjusiame ūkiniame pastate, susidedančio iš tvarto ir daržinės. Atskubėjus ugniagesiams medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Laimė, nuo ugnies pavyko apsaugoti kitą šalia stovintį ūkinį pastatą. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 16 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu ištraukė 2 nuskendusius žmones. Vakar ryte Ukmergės rajone, Šventosios upėje, netoli Veprių miestelio, vandenyje buvo rastas už medžio šakų užsikabinęs nuskendusio 40-mečio vyro kūnas, kurį ugniagesiai ištraukė ir perdavė policijos pareigūnams. O vakare Kauno rajone, prie Pyplių kaimo, ugniagesiai gelbėtojai iš Nemuno ištraukė ilgai ieškotos Kauno studentės Skirmantės Skirgailaitės kūną.

Ketvirtadienį vakare Ukmergėje, Malkų gatvės kieme, į vandens šulinį įkrito 62-ejų metų moteris. Atskubėję ugniagesiai į šulinį gelbėjimo virve nuleido vieną savo kolegą, kuris pririšo moteriškę ir ji buvo sėkmingai iškelta į paviršių bei perduota medikų globai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius