-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemune rasta skenduolė – sausį Kaune dingusi studentė Skirmantė Skirgailaitė (papildyta 14.42 val.)

Ketvirtadienį Kauno rajone Nemune rastas moteriškos lyties lavonas. Paaiškėjo, kad tai – sausio pabaigoje Kaune dingusios Skirmantės Skirgailaitės kūnas. 15min.lt tai patvirtino merginos artimieji, vėliau – ir įvykį tiriantys pareigūnai.
Skirmantė Skirgailaitė
Skirmantė Skirgailaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Šiandien ryte (penktadienį – aut. past.) paskambino iš policijos ir pasakė, kad rado kūną, kuris gali būti Skirmantės. Į morgą nuvažiavau aš. Atpažinau. Taip, tai – Skirmantė“, – sunkiai rinkdama žodžius kalbėjo mirusios S.Skirgailaitės sesuo Jovita.

15min.lt jau rašė, kad stipriai apiręs moters kūnas rastas ketvirtadienį vakare Nemuno upėje, ties Pyplių kaimu. Iš vandens telkinio jį iškėlė ugniagesiai gelbėtojai.

Papildyta 14.28 val.: Tris mėnesius, nuo tada, kai išėjusi iš naktinio klubo pakeliui namo S.Skirgailaitė dingo, jos artimieji gyveno viltimi, kad ji sugrįš sveika ir gyva. Į teismo medicinos ekspertizės centrą iškviesta merginos sesuo Jovita taip pat vyko netikėdama, kad rasta skenduolė – jos sesuo. Tačiau abejonės išsisklaidė pamačius kūną. Nors po trijų mėnesių buvimo vandenyje jis buvo stipriai apiręs, atpažinti savo artimiausią giminaitę J.Skirgailaitei nebuvo sunku. Pasak merginos, sesę ji pažino iš jos daiktų, rūbų ir asmeninių žymių.

Pažinau iš žiedo, rūbų, rankų, pirštų formos, rando, dantų...“, – pasakojo J.Skirgailaitė.

Policija kol kas nepateikė oficialios informacijos apie šį įvykį. Todėl neaišku, ar sausį dingusi studentė nuskendo, ar į vandenį buvo įmesta jau negyva. Artimųjų teigimu, ant jos kūno nesimatė akivaizdžių smurto žymių. Tačiau jie nesiryžta to tvirtinti – atsakymą į šį klausimą palieka ekspertams ir įvykį tiriantiems pareigūnams.

Kaune studijavusi S.Skirgailaitė buvo kilusi iš Tauragės rajono, Skaudvilės. Čia su ja ir ketina atsisveikinti artimieji, draugai bei pažįstami.

J.Skirgailaitės teigimu, iš morgo sesers kūną artimieji galės pasiimti šeštadienį vakare ir iš karto vešis į Skaudvilę, kur ji bus pašarvota. Šeima dar neapsisprendė, kur Skirmantė atguls amžinojo poilsio. Tačiau aišku viena – tai bus vienas iš šeimos narių kapų.

Papildyta 14.42 val.: 21 metų S.Skirgailaitė dingo sausio 28-osios paryčiais, kai ėjo namo iš Senamiestyje esančio naktinio klubo. Jos paiešką kuravusi Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Alma Markvaldienė sakė, jog kol kas tikrinamos visos galimos merginos mirties versijos. Tarp jų – ir savižudybė, nors tokią galimybę S.Skirgailaitės artimieji kategoriškai atmetė.

Mirties aplinkybių tyrimą, kaip kad anksčiau paiešką, kuruojame mes (Kauno miesto apylinkės prokuratūra – aut. past.). Jei pasitvirtintų versija dėl nužudymo, jį perimtų Kauno apygardos prokuratūra. Tačiau kol kas tokių (nužudymo – aut. past.) požymių nėra“, – sakė prokurorė A.Markvaldienė.

S.Skirgailaitė – antroji studentė, sausį dingusi Kaune. Dviem savaitėmis anksčiau dingo ir iki šiol nerasta 22 metų kaunietė Gabija Ingrida Boguševičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius