Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai gelbėjo visus iš eilės – nuo vilkšunio ir vištų iki pirties bei kavos mėgėjų

Savaitgalį liepsnojo pramogų pastatai, pirmadienio naktį viename gaisre sudegė net 9 automobiliai, tris praėjusio savaitgalio paras apibendrino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos.
Ugniagesiai iš degančio ūkinio pastato Rumšų kaime, Šilutės rajone, nešė paukščius. Išgelbėti kalakutai, vištos ir putpelės.
Asociatyvi iliustracija: ugniagesys iš degančio ūkinio pastato neša paukščius / 15min.lt nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 63 gaisrų ir atliko 69 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų buvo traumuoti du žmonės.

Šeštadienį, 19.16 val., ugniagesiai gelbėtojai buvo iškviesti į daugiabutį gyvenamąjį namą Pakruojyje, Mindaugo gatvėje. Viename iš butų, virtuvėje, degė ant viryklės paliktas puodas su maistu. Gaisro metu vyras ir moteris apdegė plaštakas ir patyrė šoką. Greitosios pagalbos medikai juos nuvežė į ligoninę. Gaisro metu apdegė virtuvės baldai ir buitinė technika, sudegė gartraukis, apdegė lubos. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Trakų rajone, Penkininkuose, degė viešbučio medinės lauko kavinės stogas ir vidus.

Penktadienį, apie 16 val., Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje, Dambravos kaime, atvira liepsna degė ūkinio pastato stogas. Gaisro metu sudegė stogas, pradegė perdanga, sudegė apie 3 t šieno, įvairūs daiktai. Ugniagesiai iš pastato išnešė 2 dujų balionus ir nuo liepsnų apsaugojo gyvenamąjį namą ir kitus ūkinius pastatus.

19.15 val. gaisras kilo Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje, Šaltupio kaime, kaimo turizmo pastate. Degė viduje įrengta pirtis. Gaisro metu išdegė pirties patalpa, apdegė 3 miegamieji kambariai, aprūko pokylių salė. Šventės dalyviai, 40 žmonių, paraginti ugniagesių, saugiai paliko patalpas.

20.44 val. medinis ūkinis pastatas liepsnojo Anykščių rajone, Svėdasų seniūnijoje, Butėnų kaime. Gaisro metu sudegė 130 kv. m stogo, išdegė vidaus patalpos ir jose laikyti daiktai. Ugniagesiai išsaugojo prie ūkinio pastato priblokuotą malkinę.

Šeštadienį, 9.59 val., Trakų rajone, Penkininkų kaime, degė viešbučio medinės lauko kavinės stogas ir vidus. Gaisro metu sudegė ir įkrito apie 100 kv. m stogo, išdegė vidus. Pastate autonominiai dūmų detektoriai buvo įrengti.

Sekmadienį po vidurnakčio Vilniuje, Antakalnio gatvėje, degė lengvasis automobilis „Toyota RAV4“ ir šiukšlės požeminiame konteineryje. Nuo sprogimo šiukšlių konteineryje 10 spinduliu buvo išmėtytos degančios šiukšlės, apdegė ir išsilydė automobilio plastikinės detalės, buvo apgadintas variklio dangtis ir priekinis stiklas, taip pat skilo ir automobilio „BMW X6“ priekinis stiklas.

18.14 val. Jurbarke, Vydūno gatvėje, degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė 60 kv. m stogo, dalis perdangos, aprūko sienos, apsilydė išorės apdailos lentelės. Ugniagesiai išgelbėjo 60 vištų, nuo ugnies apsaugojo gyvenamąjį namą ir du medinius ūkinius pastatus.

Apie 19 val. Kauno rajone, Samylų seniūnijoje, Laumėnų kaime, atvira liepsna degė sodo namelis. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus, sudegė viduje buvę daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Dar vienas sodo namelis apie 21 val. liepsnojo Akmenės rajone, Naujosios Akmenės kaimiškojoje seniūnijoje, Stipirkių kaime. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė sienos. Dūmų detektoriaus čia taip pat nebuvo.

PAGD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija
PAGD archyvo nuotr./Asociatyvi iliustracija

Spalio 3-iosios naktį, 2.52 val., Vilniuje, Žemojoje gatvėje, sudegė net 9 automobiliai. Atvykus ugniagesiams atvira liepsna degė vilkiko „Renault“ kabina ir priekaba, lengvasis automobilis „Ford Focus“ ir vilkiko „Iveco“ kabina. Nuo jų užsidegė ir šalia stovintys automobiliai. Visiškai sudegė automobilis Renault Master“, smarkiai apdegė „Volkswagen Transporter“, „Fiat Ducato“, „Peugeot“, „Volkswagen Golf“ ir „Audi 80“. Įvykis tiriamas.

Penktadienį policijos prašymu ugniagesiai narai Zarasų rajone, Imbrado seniūnijoje, Stelmužės kaime, tvenkinyje ieškojo nuskendusio žmogaus. Skenduolis buvo rastas už 3 m nuo kranto.

Sekmadienį buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Birutės gatvėje, į kasamo vandentiekio duobę įkrito šuo ir negali išlipti. Ugniagesiai ištraukė vilkšunį iš beveik 2 m gylio duobės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius