Ukmergės policininkė už drąsą sumokėjo grožiu – chuliganai prakirto lūpą

Dešimties ar dvylikos chuliganų nepabūgusiai Ukmergės policininkei pasipriešinę viešosios tvarkos pažeidėjai prakirto lūpą ir sumušė skruostą, o jos porininkui sužalojo pirštą.
Ukmergės pareigūnės
Asociatyvinė iliustracija: Ukmergės pareigūnės / Policijos nuot.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Kaip savaitgalį jau skelbė 15min.lt, šeštadienį, lapkričio 30 d., Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnų ekipažas, dirbdamas pagal viešosios tvarkos ir saugaus eismo užtikrinimo planą patruliavo mieste.

Apie 1 val. važiuojant Gedimino gatve, prie 5 namo pareigūnai pastebėjo besibūriuojančius bei besistumdančius 10-12 jaunuolių. Jauniausiai atrodančių policijos pareigūnai paprašė parodyti dokumentus.

Tai sukėlė jaunuolių pasipiktinimą, kai kurie iš jų ėmė vartoti necenzūrinius žodžius pareigūnų atžvilgiu, elgėsi įžūliai ir agresyviai. Bandant sulaikyti, vaikinai priešinosi ir panaudojo fizinę jėgą. Policijos ekipažas reagavo žaibiškai, radijo ryšiu buvo iškviestas pastiprinimas.

Ukmergės r. policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis pažadėjo „atkeršyti“ už sumušą pavaldinę: „Atsakomybės tokiems asmenims išvengti nepavyks!“

Pareigūnai sulaikė septynis jaunuolius, kurie buvo pristatyti į policijos komisariatą. Sulaikymo metu vienam pareigūnui buvo sumuštas pirštas, o pareigūnei prakirsta lūpa bei sumuštas skruostas, pasakojama Ukmergės rajono policijos komisariato atstovų pirmadienį išplatintame pranešime.

Policijos komisariate buvo nustatytos sulaikytųjų asmenybės bei patikrinti blaivumai. Visi septyni sulaikyti jaunuoliai buvo neblaivūs. Trims iš jų – M.M. (g. 1992 m.) (2,23 prom. alkoholio), M.L. (g. 1989 m.) (1,73 prom. alkoholio) ir V.P. (g. 1992 m.) (1,00 prom. alkoholio) – už atsisakymą vykdyti policijos pareigūnų reikalavimus, necenzūrinių žodžių vartojimą, agresyvų elgesį bei pasipriešinimą sulaikant pareikšti įtarimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 286 str.

Trijulė buvo dviems paroms sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Kitiems keturiem vaikinams – L.G. (g. 1994 m.) (0,54 prom. alkoholio), T.G. (g. 1992 m.) (1,00 prom. alkoholio), E.G. (g 1987 m.) (1,68 prom. alkoholio) bei D.P. (g. 1992 m.) – už pasipriešinimą policijos pareigūnams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 str.

Policininkas sulaiko nusikaltėlį.
Varžybų akimirka: policininkas sulaiko nusikaltėlį. Per treniruotes įgyta patirtis praverčia pareigūnams kasdienėje tarnyboje.

Komentuodamas įvykį Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis sakė: „Teisėtus pareigūno reikalavimus privalu vykdyti. Todėl demonstratyviai rodomas nepaklusimas pareigūnams, necenzūrinių žodžių vartojimas, jau nekalbant apie fizinės jėgos naudojimą, yra netoleruotinas ir atsakomybės tokiems asmenims išvengti nepavyks. Pareigūnams nuolat primename, kad su viešosios teisės pažeidėjais, ypač su tais kurie nepaklūsta teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams, jie privalo elgtis griežtai ir ryžtingai. Visais panašiais atvejais, be išimties, vadovai pradės ikiteisminius tyrimus.“  

Šiais metais Ukmergės rajono policijos komisariate dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams yra pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, du iš jų jau perduoti į teismą; administracine tvarka yra nubausti 47 asmenys (2012 m. už analogiškus pažeidimus administracine tvarka buvo nubausta 90 asmenų).

Administracinės teisės pažeidimų kodekso 187 str. už pasipriešinimą policijos pareigūnams numatyta bauda nuo penkių šimtų iki tūkstančio litų arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų; už pareigūno garbės ir orumo įžeidimą, reiškiamą žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu numatyta bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Baudžiamojo kodekso 286 str.  numatoma, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius