Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergiškiai triukšmadariams nebepakantūs nuo 19 val.: skundai policijai – net dėl vaikų žliumbimo

Raginimas netriukšmauti. Taip lakoniškai, o tuo pačiu taikliai Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato (VPK) atstovai pavadino antradienį paviešintą pranešimą, kuriame pasakojama apie Ukmergės rajono PK pareigūnų prevencinę akciją Tarptautinės kovos su triukšmu dienos proga.
Tyla
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Balandžio 26 d. minima Tarptautinė kovos su triukšmu diena. Tad Ukmergės r. policijos komisariato bendruomenės pareigūnai aplankė gyvenamąsias vietas, kurių gyventojai dažniausiai skundžiasi dėl patiriamo triukšmo. Pareigūnai pabendravo su gyventojais, paliko šviečiamąją informaciją.

Ukmergės r. policijos komisariate pranešimų dėl triukšmo registruojama vidutiniškai po 6-7 per mėnesį. Per pirmuosius keturis šių metų mėnesius užregistruoti 28 pranešimai.

Sykį su prašymu nuraminti triukšmautojus policijai buvo skambinta paryčiais (4 val. 30 min.)

Dažniausiai skundėsi Dukstynos mikrorajono gyventojai, kiek rečiau Pramonės ir Pivonijos rajonų. Po vieną nusiskundimą būta Pašilėje ir Vaitkuškio kaime. Pirmieji pranešimai dėl keliamo triukšmo buvo gauti 19 val., tačiau dažniausiai skambučių sulaukiama apie 22-1 val. nakties. Gyventojai triukšmą kelia ir paryčiais – su prašymu nuraminti triukšmautojus buvo skambinta 4 val. 30 min.

Skambinantys skundžiasi dėl garsiai leidžiamos muzikos, triukšmaujančių kaimynų ar verkiančių jų vaikų, dėl atliekamų remonto darbų garsų.

Pareigūnams skambinantys ukmergiškiai skundžiasi dėl garsios muzikos, triukšmaujančių kaimynų ar verkiančių jų vaikų, dėl atliekamų remontų.

Primenama, kad atsakomybė už viešosios rimties trikdymą numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse. Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.

Ukmergės rajone vykstančių renginių trukmės ir statybos darbų laikas yra apibrėžtas Ukmergės savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 150 iki 1000 eurų.

Ukmergės rajono viešosiose vietose organizuojamuose muzikiniuose, informaciniuose, reklaminiuose ir kituose renginiuose, planuojamuose mažiau nei 1000 žmonių, triukšmo šaltiniai gali būti naudojami nuo 8 val. iki 22 val., o triukšmo šaltinių naudojimo trukmė neturi viršyti 4 valandų.

Renginiuose, kuriuose planuojamuose didesnis nei 1000 žmonių, triukšmo šaltiniai gali būti naudojami nuo 8 val. iki 22 val., o laikas gali būti pailgintas raštu suderinus su Savivaldybės administracijos direktoriumi. Statybos ir remonto darbai gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose leidžiami vykdyti nuo 7 val. iki 19 val. darbo dienomis ir nuo 10 val. iki18 val. poilsio ir švenčių dienomis.

Savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 150 iki 1000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius