-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai pasienyje rodė klastotes: nepadėjo net „rumuniškos vairuotojo teisės“

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Baltarusiją automobiliu vykusį ukrainietį, kuris turėjo, įtariama, padirbtą rumunišką vairuotojo pažymėjimą. Dar vienas ukrainietis į Lietuvą neįleistas, nes kontrolei pateikė, manoma, ukrainietiško vairuotojo pažymėjimo klastotę.
Ukrainos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys
Ukrainos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys / VSAT archyvo nuotr.

Sekmadienį popiet VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino į Lietuvą mikroautobusu ketinusių atvykti asmenų dokumentus. Vienas jų, 32-ejų Ukrainos pilietis, be kitų dokumentų, pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas.

Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė. Pasieniečiai panaikino vyro vizą, padirbtą dokumentą konfiskavo, o užsieniečiui teko grįžti į Baltarusiją.

Tą pačią dieną vakare Medininkų punkte pasieniečiai patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją 2007 metų laidos automobiliu „KIA Carnival“ vykusio 38-erių Ukrainos piliečio dokumentus. Užsienietis kartu su privalomais kelionės dokumentais pasieniečiams pateikė Rumunijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams taip pat pasirodė įtartinas. Pirminiais duomenimis, kaip ir pirmuoju atveju, tai yra visiška klastotė.

Ukrainietis sulaikytas ir po apklausos uždarytas į areštinę. Jam teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius