Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 19 /15:22

Už žiaurų nužudymą marijampolietis Aurimas Ivanovas kalės 14,5 metų

Kauno apygardos teismas keturiolikos su puse metų laisvės atėmimo bausme nuteisė vyrą, žiauriai nužudžiusį savo sugėrovą.
Aurimas Ivanovas
Aurimas Ivanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Subendrinus šią Marijampolės rajono gyventojui Aurimui Ivanovui skirtą bausmę su ankstesne už pasikėsinimą nužudyti, jis iš viso kalėjime praleis septyniolika metų.

Bylos duomenimis, 25 metų A.Ivanovas pernai sausį kito teisiamojo Petro Garšvos namuose Marijampolės rajone, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilus konfliktui su sunkiai apgirtusiu nukentėjusiuoju, tyčia pargriovė jį ant karštos krosnies ir sudavė jam rankomis bei metaliniu žarstekliu ne mažiau kaip 33 smūgius į galvą ir kitas kūno vietas.

Nuo trauminio šoko nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Ketindamas paslėpti nusikaltimą, A.Ivanovas rankiniu pjūklu atidalijo nužudytojo kai kurias kūno dalis ir, tos pačios dienos vakarą automobiliu nuvežęs į kitą kaimą, įmetė jas į pievoje esantį betoninį drenažo šulinį, o patį kūną – į melioracijos griovį.

49-erių P.Garšva teistas už tai, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, padėjo A.Ivanovui paslėpti šio nužudymo pėdsakus bei slėpė šią padarytą nusikalstamą veiką. Jam skirta pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, uždrausta lankytis vietose, kur viešai vartojamas alkoholis.

„A.Ivanovo kaltė yra įrodyta, tačiau pašalintas vienas iš kvalifikuojančių požymių – bejėgiška būklė, nes, bylos duomenimis, nepaneigti A.Ivanovo ir P.Garšvos parodymai, kad prieš pradedant vartoti smurtą, tarp kaltinamojo ir nukentėjusiojo įvyko konfliktas, kas rodo, kad nukentėjusysis nebuvo bejėgiškos būklės“, – paskelbė teisėja Daiva Jankauskienė.

P.Garšva, teismo vertinimu, suprato, kad slepia labai sunkaus nusikaltimo įrodymus.

A.Ivanovo atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta tai, kas jis prisipažino, sunkinančia – kad nusikalto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Kaip pranešė teismas, A.Ivanovas teisme kaltę pripažino, tačiau teigė visų nusikaltimo aplinkybių paaiškinti negalintis, nes neprisimena, o dėl išgerto alkoholio kiekio nesuvokė, jog muša būtent nukentėjusįjį – jam atrodė, kad kovoja su „kažkokiais velniais“.

Sunkiai įvykius atsimenantis teigė ir kaltinamasis P.Garšva, nes iki įvykio apie 7–9 mėnesius vartojo alkoholį. Jis kaltės nepripažino.

Taip pat A.Ivanovui priteista atlyginti 50 tūkst. eurų neturtinės žalos nužudytojo artimiesiems.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius