-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vabalą“ vairavusi ir Vilnių pašiurpinusi kelių drakonė teisme tapo nuolankia atgailaujančia pažeidėja

Teismas skyrė griežtą nuobaudą vilnietei vairuotojai, net neatsimenančiai, kaip vinguriavo po sostinę daužydama savo ir svetimas mašinas.
Policininkas.
Asociatyvinė iliustracija: kelių policininkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vidutinio amžiaus vilnietė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), turinti 17 metų vairavimo stažą ir lig šiol neturėjusi bėdų su kelių policija, turės ilgam įprasti naudotis viešojo transporto ir kitų vairuotojų paslaugomis.

Už tai, kad būdama visiškai girta padarė keletą avarijų ir iš jų pabėgo, teismas Vilniuje trečiadienį skyrė pažeidėjai itin griežtą nuobaudą: 4 500 litų baudą ir teisių atėmimą 4 metams.

Pažeidėja, pranokusi daugelį smulkių kelių erelių, nubausta už neeilinį išpuolį.

Kaip rašė 15min.lt, vasario 17 dieną Vilniuje su „VW New Beetle“ siautėjo girta moteris: sudaužyti keturi automobiliai, nėščia nukentėjusioji nuvežta į ligoninę.

Lemtingąjį penktadienį apie 12.44 val. sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Fabijoniškių g. ir Ateities g. sankirtoje susidūrė automobiliai „VW New Beetle“ ir „Citroen C3“. Pastarąjį automobilį vairavo besilaukianti moteris, baiminantis dėl kūdikio, ji nuvežta į ligoninę.

Tuo tarpu „VW New Beetle“ iš avarijos vietos paspruko. Tačiau netrukus vėl pateko į avariją, kai vairuotoja iš pradžių sustojo visuomeninio transporto stotelėje, o netrukus labai neapdariai iš jos išvažiavo – apie 12.49 val. šis VW automobilis netoli Didlaukio g. ir Kalvarijų g. sankirtos susidūrė su automobiliu „Peugeot“.

Žmonės tą kartą nenukentėjo, o „VW New Beetle“ vėl spruko iš įvykio vietos. Automobilis nurūko Kalvarijų gatve.

Apie 12.54 val. Vilniaus pareigūnai vėl išgirdo apie į avariją patekusį „New Beetle“. Šį kartą P.Lukšio g. mašiną įsirėžė į „Audi Q7“.

Po susidūrimo su „Audi“ virtinę avarijų sukėlęs automobilis jau niekur nebegalėjo važiuoti. Paaiškėjo, kad „VW New Beetle“ vairavo girtutėlė moteris.

„Jūs puikiai suprantate, kad visi tie stresai ir depresijos yra ne pasiteisinimas. Jūs buvote potenciali žudikė tą dieną!“ – žaibais svaidėsi teisėjas.

Beje, vilnietė iškart užsidirbo antrą administracinių teisės pažeidimų bylą, nes nuvežta pasitikrinti blaivumą į Priklausomybės ligų centrą sostinės Gerosios Vilties gatvėje siautėjo toliau: pažeidė viešąją tvarką ir rimtį, garsiai keikėsi, įžeidinėjo policijos pareigūnus. Už viešosios tvarkos pažeidimą moteriai skirta 100 litų bauda, o policininkų orumas įvertintas 300 litų, kokio dydžio palikta ir subendrinta nuobauda.

Dėl šiurkščių KET pažeidimų iškeltos bylos nagrinėjime paaiškėjo, kad vairuotojai buvo nustatytas sunkus, net 2,74 promilės.

„Aš turėjau labai didelį stresą. Gydžiausi nuo depresijos. Du mėnesius buvo juodo darbo, dirbdavau po 12 valandų per parą. Aš neatlaikiau tos įtampos ir išgėriau“, – teisme bandė pasiaiškinti pažeidėja.

Moteris pripažino visus jai inkriminuotus pažeidimus, tačiau bandė sumenkinti savo atsakomybę: „Aš nebėgau sąmoningai iš įvykių vietos...“

Ji prisipažino apskritai buvusi tarsi be sąmonės, nes tos dienos įvykių iš esmės neatsimena. „Prisimenu, kad grįžęs mane purtė vyras: ar žinai, ką tu padarei?!“, – neslėpė vairuotojas.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./KET pažeidėja teisme
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./KET pažeidėja teisme

Teisėjas mėgino išsiaiškinti, kur, ko ir kada spėjo prisigerti pažeidėja. Moteris aiškino tądien apskritai nevartojusi alkoholio, ir kad gerti jai apskritai negalima. „Iš ryto išvažiuodama tik išgėriau raminamųjų“, – tikino vilnietė.

Jos organizmą ir gyvenimą apnuodijusio alkoholio moteris, pasirodo, prisiragavo išvakarėse, vasario 16 dieną: „Vermuto buteliuką išgurkšnojau...“

Šis pasiaiškinimas supykdė teisėją. „Jums konstatavo sunkų girtumą – čia yra litras degtinės, kaip minimum! Kaip medikė, jūs puikiai suprantate, kad visi tie stresai ir depresijos yra ne pasiteisinimas. Jūs buvote potenciali žudikė tą dieną!“ – žaibais svaidėsi patyręs Temidės tarnas.

Posėdžio pabaigoje teisėjas paklausė, ko pažeidėja prašo. „Prašau mane suprasti. Aš gavau tokią pamoką! Prašau kaip įmanoma švelnesnės bausmės," – atsakė ji.

Po kelių dienų sužinojusi, kokią teismas jai skyrė nuobaudą, moteris atsiduso: „Yra kaip yra. Į žemę gyva nesulįsiu. Reikia gyventi toliau...“

Moteris nutarimo skųsti neketina, todėl iškart pasidomėjo, kam turėtų pateikti prašymą dėl 4 500 litų baudos išdėstymo dalimis.

15min.lt žurnalistui moteris prasitarė, kad po savo nuotykių kelyje iškart buvo išvyta iš darbo, todėl dabar jos materialinė padėtis nepavydėtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius