-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verdiktas dėl žmogžudystės Pavartyčių kaime: du vyrai kalės, o vieno jų brolis lieka laisvas

Laisvės atėmimo bausmes dėl nužudymu pasibaigusių santykių aiškinimosi išgirdo trys Radviliškio rajono gyventojai: Darius Preisas, Egidijus Bagdonas ir Arūnas Kavaliauskas. Du iš nuteistųjų yra broliai, trečiasis – buvęs vaikinų motinos sugyventinis.
Policijos reidas Kaune
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laisvės atėmimo bausme nuteisti trys vyrai dėl 2018 metų lapkritį Radviliškio rajone mirtimi paženklinto santykių aiškinimosi. Nuosprendį dėl įvykdyto nusikaltimo šiandien paskelbė Šiaulių apygardos teismas, sausio 6-ąją informuoja Generalinė prokuratūra.

Baudžiamojoje byloje kaltais dėl nužudymo ir viešosios tvarkos pažeidimo pripažinti du broliai bei buvęs jų mamos sugyventinis (56 m. Egidijus Bagdonas). Vienam iš brolių (20-mečiui Dariui Preisui) skirta reali 8 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, mamos buvusiam sugyventiniui E.Bagdonui – 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Antrasis brolis, 28 metų Arūnas Kavaliauskas, kaltintas tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nuteistas 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme ją atidedant 1 metams.

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė, metu buvo nustatytos aplinkybės dėl tragiškai pasibaigusio santykių aiškinimosi, susijusiu ir su alkoholio vartojimu.

Teismas patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nustatė, kad viename Radviliškio rajono kaime girtuokliaujantys du vyriškiai atvyko pas pažįstamą, kuris apylinkėse žinomas kaip nelegalaus alkoholio tiekėjas.

Nuvykę į jo namus vyrai įžūliai elgėsi, vienas iš atvykėlių trenkė šeimininkui į veidą. Vyrai svečiuose ilgai neužsibuvo, tačiau jau nueinančius juos pasivijo namo šeimininko sugyventinės sūnus, kuris buvo labai nepatenkintas jų pasirodymu. Jaunuolis į draugiją pasikvietė brolį ir abu nelauktus svečius pradėjo mušti. Po kelių minučių prie jų prisijungė ir motinos sugyventinis. Santykių aiškinimasis baigėsi vieno iš atvykėlių mirtimi, o kitam buvo nežymiai sutrikdyta sveikata.

Visi trys kaltinamieji savo kaltės nepripažino.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka per 20 dienų nuo jo paskelbimo datos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius