Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vestuvių naktį jaunikį nužudžiusiam patėviui siūloma 12 metų kalėjimo

Šeimos drama tęsiasi: per tragediją Didžiasalio kaime sūnaus netekusiai Kristinai Belkevič tenka lieti ašaras ir dėl sugyventinio, kuriam gresia ilgi metai nelaisvės.
Kaltinamasis M.Belkevičius su advokatu.
Kaltinamasis M.Belkevičius su advokatu. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas rodo pastangas kuo greičiau išnagrinėti rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje 55 metų Marjanas Belkevičius kaltinamas vestuvių naktį nužudęs savo įsūnį jaunikį.

Kaip neseniai rašė 15min.lt, byla dėl 2010-ųjų rugsėjį Didžiasalio kaimą (Vilniaus r.) ir visą Lietuvą sukrėtusios žmogžudystės (žr. susijusius straipsnius) Vilniaus apygardos teisme buvo beveik išnagrinėta, tačiau procesą, rodės, „užmarinavo“ girtas nuo laiptų nuvirtęs buvęs teisėjas Zenonas Birštonas. Susikompromitavusį Temidės tarną kolegijoje pakeitusi teisėja pasveiko, todėl pirmadienį teismas vėl ėmėsi bylos ir beveik visą ją išnagrinėjo. Tiesa, kaltinamajam tarti paskutinį žodį šiame procese bus leista tik rugsėjo 19-ąją.

Šiandieniame posėdyje bylą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Imbrasas pareiškė, kad kaltinamasis M.Belkevičius dėl 30-mečio įsūnio Piotro Kučko nužudymo nusipelnė 12 metų laisvės atėmimo bausmės.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Vyro netekusi M.Kučko šioje byloje yra tik liudytoja, tuo tarpu sūnų palaidojusi K.Belkevič pripažinta nukentėjusiąja.
Vyro netekusi M.Kučko šioje byloje yra tik liudytoja, tuo tarpu sūnų palaidojusi K.Belkevič pripažinta nukentėjusiąja.

„Ne paslaptis, kad šeimoje buvo įtempti santykiai, kad Piotras kaltinamąjį ne kartą buvo sumušęs, tačiau, manau, teismas turėtų remtis Margaritos Kučko (našle tapusios nuotakos – Red. past.) parodymais. Ji nurodė, kad tarp M.Belkevičiaus ir jo žmonos taip pat dažnai kildavo konfliktų, o Piotras užstodavo savo motiną. Manau, kad taip pat nutiko ir vestuvių naktį – tarp jų kilęs konfliktas buvo tok garsus, kad jį kitame kambaryje išgirdęs Piotras atėjo ginti savo motinos. Piotras negali būti laikomas konflikto iniciatoriumi, kaip teigia kaltinamasis, – agresyvuss buvo būtent M.Belkevičius, jis su savimi turėjo peilį“, – prokuroro argumentus cituoja delfi.lt.

R.Imbrasas akcentavo, jog nužudymo aplinkybės toli gražu nebuvo panašios į būtinosios ginties situaciją.

Griežta prokuratūros pozicija pribloškė per vieną naktį abiejų šeimos vyrų netekusią K.Belkevič. Sūnų palaidojusi moteris teisme dėl sugyventinio vos tramdė ašaras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius