-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje, kur rastas D.Kedžio kūnas, – specialioji operacija (atnaujinta 18.10 val., nuotraukos, video)

Viešojo saugumo tarnybos būrys trečiadienį vietoje, kurioje buvo rastas, kaip manoma, Drąsiaus Kedžio kūnas, atlieka specialiąją operaciją.
Speciali operacija
Specialioji operacija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naujienų portalo 15min.lt žurnalistai trečiadienį priešpiet stebėjo, kaip Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ruošiasi specialiajai operacijai. Ji vyksta Kauno rajone, Šlienavos kaime, prie Samylų piliakalnio, netoli marių, kur kūną rado šeštadienį aplinką tvarkydami žmonės.

VIDEO: Vietos, kur rastas D.Kedžio kūnas, ''šukavimas"

 

Operacijoje dalyvauja keli šimtai pareigūnų iš Viešojo saugumo tarnybos, Kauno rajono policijos komisariato, kinologai su šunimis. Kinologai teigia, kad trečiadienį ryte turėjo vykti įprastos pratybos, tačiau jos buvo skubiai atšauktos, specialistai su tarnybiniais šunimis iškviesti į  šią operaciją. 

Pirminiais duomenimis, ši operacija surengta gavus vienos šiose apylinkėse gyvenančios moters pranešimą: ji tvirtino, jog šeštadienį aptiko kūną, kuris irgi gali atitikti D.Kedžio apibūdinimą. Tačiau kol kas jokio patvirtinimo šiai informacijai nėra.

VIDEO: Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir kinologai su šunimis laukia operacijos pradžios

Į vietą, kurioje buvo rastas vyro, atpažinto kaip D.Kedys, kūnas, atvyko jo artimieji – tetos ir tėvai. Jie padėjo gėlių, uždegė žvakutes. Naujienų portalo 15min.lt žurnalistams jie sakė neturintys daugiau jokios naujos informacijos, žinantys tik tai, kad kūno šiandien neatgaus.

Tuo tarpu specialioji operacija jau prasidėjo – joje dalyvauja daugiau nei šimtas pareigūnų. Specialistai jau aptiko kažkokių daiktų, tačiau žurnalistams nesuteikė galimybės sužinoti, kas rasta. Šis radinys aptiktas prie pat poilsio aikštelės Samylų piliakalnio pašonėje.

Nepatvirtintais duomenimis, radinys - paprastos šiukšlės (arbatinukas, kilimas ir panašūs daiktai), nesusijusios su tyrimu.

Specialiąją operaciją vykdantys pareigūnai lanko ir netoli vietos, kur rastas tariamas D.Kedžio kūnas, gyvenančius žmones. Jiems rodoma rasto vyriškio nuotrauka. Pareigūnai aplankė ir netoli esančios sodų bendrijos gyventojus.

„Nuo ryto lanko mus ir žurnalistai, ir policija. Tik nieko mes negalime pasakyti: nematėme Kedžio apylinkėse“, – kalbėjo Samylų seniūnijos darbuotojos, kurios irgi buvo sulaukusios pareigūnų.

Teritoriją detaliai apžiūrėję pareigūnai neslėpė, kad kreipiamas dėmesys į visus parodymus, renkami visi, net ir iš pirmo žvilgsnio įtarimo negalintys sukelti, rasti daiktai. Itin atidžiai apžiūrimi apleisti sodai, kurių šioje vietovėje yra. Tikrinama versija, ar negalėjo juose daugiau nei pusmetį nuo teisėsaugininkų slapstytis dviem žmogžudystėmis įtariamas D.Kedys.

15min.lt kalbinti vietos gyventojai – sodininkai, Šlienavos kaime namus turintys žmonės, vietinės parduotuvės darbuotojos – tikino nepastebėję netoliese nė vieno naujo žmogaus. „Visi vieni kitus pažįstame čia. Kiek tų žmonių tėra. Kai kuriuos – jau gerus 50 metų. Nė vieno nepažįstamo nematėm“, – tvirtino vietos gyventoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius