Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje nuteistas daugiau nei 50 nuomininkų apgavęs sukčius

Vilniaus apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dokumentų klastojimu, sukčiavimu, neteisėtu banko kortelės panaudojimu bei neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos kaltinamam Ruslanui Rapčinskiui. Teismas jam skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose, trečiadienį praneša prokuratūra.
Vilniaus miesto apylinkės teismas
Vilniaus miesto apylinkės teismas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša prokuratūra, nuo neteisėtų Ruslano Rapčinskio veiksmų nukentėjo daugiau kaip 50 asmenų, 2015-2017 metais norėjusių išsinuomoti butą Vilniuje.

Interneto svetainėse radę skelbimą apie nuomojamą butą, žmonės susitikdavo su apie nuomojamą būstą paskelbusiu R.Rapčinskiu, apžiūrėdavo butą, pasirašydavo nuomos sutartį ir sumokėdavo dalį pinigų už buto nuomą. Ši mokesčio dalis siekė nuo 100 iki daugiau kaip 500 eurų.

Problemos prasidėdavo, kai nuomininkai norėdavo iš R.Rapčinskio pasiimti išsinuomoto buto raktus ir įsikraustyti į butą. Tuomet nuomotojas teisindavosi, kad dar nespėjo išsikelti iš buto, nes pasikeitė planai, galiausiai visai neatsiliepdavo į telefono skambučius. Galimi nuomininkai, supratę, kad susidūrė su sukčiumi ir apžiūrėtų butų išsinuomoti nepavyks, kreipėsi į policiją.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad taip niekur nedirbantis ir nesimokantis 37 metų vyras buvo sumanęs prasimanyti pinigų. Jis interneto svetainėse nurodydavo, kad nuomoja butus, kuriuos pats buvo išsinuomojęs ir juose gyveno, neturėdamas teisės ir nė nemanydamas jų išnuomoti.

Žmones pasirašyti nuomos sutartis jis įtikindavo parodydamas suklastotas Nekilnojamojo turto registro centrinio banko išrašų kopijas, kuriose būdavo nurodyta, kad jis yra buto savininkas. Kai kuriuose suklastotuose dokumentuose buvo nurodoma jo tikra pavardė, kituose – kitos, išgalvotos pavardės. Apgaule jis bandė išnuomoti ir savo mamos butą.

Nuo R.Rapčinskio, anksčiau jau teisto už pelnymąsi iš prostitucijos, aplaidų apskaitos tvarkymą ir turto pasisavinimą, nukentėjo ir tuometė gyvenimo draugė.

Nuo R.Rapčinskio, anksčiau jau teisto už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos, aplaidų apskaitos tvarkymą ir turto pasisavinimą, finansiškai nukentėjo ir tuometinė jo gyvenimo draugė.

Sužinojęs jos prisijungimo prie internetinės bankininkystės slaptažodžius, kaltinamasis R.Rapčinskis apgaule, jos vardu, ėmė greituosius kreditus, kurių suma siekia 1500 eurų. Pasinaudodamas jos banko kortele, pinigus išgrynindavo bankomatuose ir naudojo savo reikmėms. Mergina apie apgaulę suprato tik tada, kai pradėjo gauti greitųjų kreditų bendrovių laiškus su raginimais mokėti įmokas.

2017 m. vasario mėn. R.Rapčinskis buvo sulaikytas ir suimtas 2 mėnesiams.

Beveik visi asmenys, norėję išsinuomoti būstą ir sumokėję R.Rapčinskiui pinigus už nuomą, kreipėsi į teismą su civiliniais ieškiniais, prašydami priteisti sukčiui sumokėtas sumas. Bendra civilinių ieškinių suma viršija 14 tūkst. eurų. Civilinius ieškinius teismui pateikė ir greitųjų kreditų bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius