-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Nuteistas vilnietę užmušęs ir jos pirštus dėl aukso žiedų kapojęs Ruslanas Grenadierovas

Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas nuteisė 47 metų Ruslaną Grenadierovą dėl 53-ejų metų Astos Užuotienės nužudymo. Subendrinus bausmes ir už kitus nusikaltimus, vyras kalės 14 metų.
Ruslanas Grenadierovas
Ruslanas Grenadierovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jį priglaudusią moterį nužudęs, apiplėšęs, o vėliau net lavonui pirštus dėl auksinių žiedų nukapojęs Ruslanas Grenadierovas pirmadienį išgirdo teismo nuosprendį. 

R.Grenadierovas neseniai yra teistas dėl sveikatos sutrikdymo ir svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Subendrinus bausmes ir už kitus nusikaltimus, vyras kalės 14 metų.

Asocialų asmenį savo namuose priglaudusi pasiturinti moteris niekaip negalėjo jo atsikratyti. Kaip anksčiau pasakojo Žinios.lt, jau 12-a kartų anksčiau teistas 47-erių metų vilnietis Ruslanas Grenadierovas pripažino 2013 m. gruodį nužudęs 53-ejų metų Astą Užuotienę. Pasiturinti moteris su žudiku bendrauti pradėjo pusmetis iki mirties. Pamačiusi, su kuo susidūrė, moteris bandė atsikratyti įkyraus kaimyno, tačiau šis ją terorizuodavo ir grasino, kad jai blogai baigsis, jei jį paliks.

Prieš 25-erius metus sūnų ir vyrą per nelaimingą atsitikimą praradusios A.Užuotienės kūnas jos name Sakališkių gatvėje buvo rastas praėjus dviem savaitėms po žmogžudystės. Per tą laiką vyriškis spėjo apvogti moters butą Užupyje – išnešė daugybę vertingų daiktų, buitinės technikos, net vardinius batus – pardavęs viską jis gavo net 60 tūkstančių litų. Po to jis vėl grįžo į nusikaltimo vietą – nužudytajai jis nukirto du pirštus ir pagrobė du vertingus žiedus: auksinį vestuvinį ir žiedą su briliantais. Bylos duomenimis, moteris buvo nužudyta per konfliktą. Motyvo žudyti norint A.Užuotienę apiplėšti esą pirma nebuvo.

Teismui R.Grenadierovas yra pasakojęs, kad žmogžudystės išvakarėse su Užuotiene pirko alkoholio. Namie gerdamas degtinę su alumi ir dar rūkydamas žolę A.Užuotienei jis esą pareiškė grįšiąs pas savo oficialią žmoną. Per barnį vyriškis Užuotienei smogė žarstekliu, vėliau dar ją subadė peiliu. Ekspertai nustatė, kad moteriai žarstekliu ir rankomis suduota ne mažiau kaip septyniolika smūgių, dar devynis kartus į krūtinę durta peiliu. Nebegyvą moterį žudikas nustūmė į rūsį. Susirinkęs vertingus daiktus ir prigriebęs raktus nuo buto Užupyje vyriškis išėjo.

Kartu su sugėrovais jis apvogė butą senamiestyje: pardavė vertingus žiedus, televizorius, pjūklus, telefoną, kompiuterį, šaldytuvą, paveikslus, drabužius ir avalynę. Žudikas savo bičiuliams sakė, kad A.Užuotienė išvykusi slidinėti, kad su ja skiriasi ir atsiima iš jos savo daiktus. Kaimynams sakė, kad bute daromas remontas, pasakojo Žinios.lt.

Moters kūną rūsyje rado policija, kai jos ieškoti pradėjo artimieji. Policijai pavyko rasti dalį pavogtų moters daiktų. Juos įsigiję asmenys bus apklausiami kaip liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius