Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje rytinio reido metu įkliuvęs azerbaidžanietis bandė išsisukti pažadais

Sekmadienį ryte sostinės kelių patruliai išsiruošė į girtų vairuotojų „medžioklę“, kurios metu jiems įkliuvo ne vienas pažeidėjas – įkaušęs „Volvo“ vairuotojas ir teisės sėsti prie vairo neturėjęs užsienietis, o dar vienas beteisis vairuotojas pareigūnų akiratyje atsiduria toli gražu ne pirmą kartą.
Sekmadienio ryto kelių policijos reidas Žvalgų gatvėje
Pareigūnams Žvalgų gatvėje įkliuvęs azerbaidžanietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Rytinis kelių policijos reidas sekmadienį vyko Žvalgų gatvėje. Netrukus buvo sustabdytas azerbaidžaniečio, turinčio nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje, automobilis „Opel“.

Jo vairuotojas turėjo tik savo šalies vairuotojo pažymėjimą ir galiojančio lietuviško dokumento, suteikiančio teisę sėsti prie vairo Lietuvoje, nepateikė.

Užsienietis pareigūnų prašė nebausti ir prisiekinėjo, kad „lietuviškas teises išsilaikys per 5 mėnesius“. Nepavykus įkalbinti policininkų, vyriškis atsidarė bagažinę, iš ten išsiėmė porą obuolių ir malšindamas stresą juos suvalgė.

Netrukus buvo sustabdytas juodas „Mercedes-Benz“. Vairuotojas iškart prisipažino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo.

Patikrinus duomenų bazėje paaiškėjo, kad jis teisę sėsti prie vairo praradęs prieš penketą metų už grubius KET pažeidimus ir nuo to laiko beveik kasmet policija jį sulaiko vairuojant neturint tam teisės.

„Volvo“ vairuotojas atsakomybės bandė išvengti sustodamas prieš policijos reidą likus šimtui metrų. Tačiau tai jo neišgelbėjo. Pareigūnai privažiavę liepė jam pasitikrinti blaivumą. Paaiškėjo, kad alkoholio koncentracija „Volvo“ vairuotojo kraujyje viršija leistiną – alkotesteris parodė, 0,71 promilės.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai ir toliau ruošiasi vykdyti panašias vairuotojų blaivumo kontrolės priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius