Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje teisiama areštuotą bėglio visureigį „Infiniti“ pradanginusi advokatė

Teismas sostinėje ėmėsi baudžiamosios bylos, kurioje advokatė Natalija Boiko įtariama neišsaugojusi prabangaus visureigio. Šiai pasakiškai brangiai transporto priemonei taikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, tačiau įtariamasis Leonidas Kovaliovas „Infiniti FX30d“ atgavo ir galiausiai pats kažkur pasislėpė nuo teisėsaugos.
Natalija Boiko
Natalija Boiko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilnietei advokatei pačiai teko sėsti į teisiamųjų suolą dėl istorijos, kurios pagrindinis „herojus“ yra šiuo metu nuo teisėsaugos besislapstantis verslininkas Leonidas Kovaliovas.

Kaip tik neseniai 15min skelbė, kad rimtų rūpesčių dėl šio asmens turėjo ir vienas Vilniaus teisėjas, priiminėjęs keistas ir neteisėtas, bet L.Kovaliovui palankias nutartis. Teisėjo Dainiaus Grizicko palankumu L.Kovaliovas pasinaudojo – ištrūkęs į laisvę sėkmingai nuo visų pasislėpė. Teisėjų taryba, gavusi Generalinės prokuratūros siūlymą dėl drausmės bylos D.Grizickui iškėlimo, šį teisėją nutarė palikti ramybėje.

Teisėjui lengviau atsikvėpus, o L.Kovaliovui besimėgaujant laisve, advokaitei Natalijai Boiko prieš Vilniaus apygardos teismą tenka aiškintis dėl dingusio 58 000 eurų vertės visureigio. Jai iškelta byla pagal Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnį dėl kvalifikuoto aprašyto ar areštuoto turto arba turto, kuriam nustatytas laikinas nuosavybės teisės apribojimas, perleidimo, paslėpimo, sunaikinimo ar sugadinimo, pagal BK, už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Byloje minimas visureigis „Infiniti FX30d“ 2013 metais priklausė UAB „Fermitex“. Tuo metu patyrusi teisininkė N.Boiko buvo įgaliota šios įmonės atstovė.

Teisininkė negalėjo bankroto administratoriui pasakyti, kur yra 58 tūkst. eurų vertės visureigis, tad teisme jai gresia iki 7 nelaisvės.

Pagal kaltinimą, advokatė žinojo, kad prokuroro nutarimu šiam automobiliui yra nustatytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, tad privalėjo „Infiniti“ saugoti.

Dabar teisme advokatei tenka aiškintis, kodėl visureigis 2014 m. buvo perduotas įtariamajam L.Kovaliovui, o šis savo ruožtu mašiną paslėpė ir pasislėpė pats.

Tik 2017 m. automobilio pasigedo bendrovės „Fermitex“ bankroto procedūrą vykdęs administratorius. Jis apie visureigį pasiteiravo „Infiniti“ saugoti įpareigotos advokatės, tačiau N.Boiko bankroto administratoriui negalėjo nurodyti, kur tuo metu rasti automobilį.

2017 m. vasarą 15min pasakojo apie teisinę anomaliją, kai žemesnio teismo teisėjas numojo ranka į aukštesnio teismo nutartį ir paleido į laisvę pagrindinį įtariamąjį sudėtingame tarptautiniame FNTT ikiteisminiame tyrime dėl 4 mln. eurų PVM pagrobimo.

Suprasti akimirksniu

  • Bylos pradžioje 2013 m. buvo įtariama, kad vykdant prekybą buitine technika nusikalstamai išvengta sumokėti daugiau kaip 5 mln. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) į valstybės biudžetą. Nusikalstamai veiklai vykdyti ir jai slėpti buvo naudojamos 27 Lietuvoje ir 9 užsienyje registruotos įmonės.
  • FNTT atliko per 40 kratų ir sulaikė 21 grupuotės narį. Jiems pareikšti įtarimai dėl didelės vertės sukčiavimo, neteisėtos juridinio asmens veiklos, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo, dokumentų klastojimo ir jų panaudojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.
  • 2013 m., sulaikymų įkarštyje, Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su prašymais suimti du pagrindinius nusikalstamos grupės organizatorius.
  • Vienas jų į FNTT akiratį, dar neištyrus pirmosios bylos, pateko dėl įtarimų kitoje byloje. Galimai to paties asmens suburta grupuotė (prekiavusi mobiliaisiais telefonais) įtariama pagrobusi 4 mln. eurų PVM.
  • Nauji „Porsche“ automobiliai ir vila Ispanijoje – apie tai, kokioje prabangoje maudėsi įtariamasis grupuotės organizatorius, žiniasklaida skelbė 2017 m. kovą. Įtariamasis vėl buvo suimtas, tačiau po meistriškų advokato viražų – paleistas.

L.Kovaliovas iki šiol nėra surastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius