Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištiena prekiavęs kaunietis nuslėpė 0,57 mln. – su buhaltere mokės 100 tūkst. eurų

Nuteisti apgaulingai įmonės buhalteriją Kaune organizavę asmenys (firmos direktorius ir buhalterė) – jie į valstybės biudžetą turės atlyginti daugiau nei 100 000 eurų, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Šviežia vištiena
Asociatyvi iliustracija: vištiena / 123RF.com nuotr.

Kauno apylinkės teismas nuteisė bendrininkų grupėje veikusį įmonės vadovą Aidą Bliuvą ir buhalterę Raimondą Žalienę. Abu asmenys, apgaulingai organizavę įmonės buhalterinę apskaitą ir bandę nuslėpti privalomus mokesčius, į valstybės biudžetą privalės sumokėti daugiau nei 100 000 eurų.

Bylos duomenimis, įmonės užsiimančios prekyba atvėsinta paukštiena vadovas, veikdamas kartu su ten pat dirbančia buhaltere siekė išvengti mokesčių, todėl Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teikė apgaulingus duomenis apie vadovaujamos įmonės pajamas, pelną bei turtą.

Nustatyta, kad laikotarpiu nuo 2014 iki 2017 metų jie iš viso nedeklaravo daugiau nei 100 000 eurų, kuriems turėjo būti pritaikytas pelno mokestis.

Nustatyta, kad laikotarpiu nuo 2014 metų pradžios iki 2016 metų, nuteistieji į bendrovės buhalterinę apskaitą neįtraukė paukštienos produkcijos pardavimų už daugiau nei 570 000 eurų. Nagrinėjant bylą įrodyta, jog buhalterė, klastodama duomenis, PVM sąskaitose faktūrose nurodydavo mažesnį parduodamos produkcijos kiekį, nei įmonė realiai parduodavo.

Taip pat, abu nuteistieji sąmoningai apgaulingai tvarkė šios bendrovės buhalterinę apskaitą, dėl ko negalima nustatyti įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų dydžio bei struktūros.

Kauno apylinkės teismo sprendimu A.Bliuva ir R.Žalienė pripažinti kaltais pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo (BK 220 str. 1 d.) bei dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo (BK 222 str. 1 d.).

Teisėjai pritarė valstybinimą kaltinimą palaikiusių Kauno apygardos prokuratūros prokurorų siūlomai bausmei ir abiem nuteistiesiems paskyrė baudas po beveik 5500 eurus. Byloje taip pat išnagrinėtas ir pilnai patenkintas Valstybinės mokesčių inspekcijos civilinis ieškinys solidariai iš abiejų kaltinamųjų valstybei priteisti 100 713 eurų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius